Snitch - Muhbir [2013]


Dwayne Johnson, bu sefer de iyi bir aile babası olarak karşımızı çıkıyor
                                                                                   
Amerikan Güreşinden sinemaya sektörüne geçiş yapan ve bence bu alanda en başarılı olan isim kesinlikle Dwayne "The Rock" Johnson'dır. Genellikle vurdulu kırdılı aksiyon filmlerinde kendini görmeye alışsak da zaman zaman oynadığı komedi ve dram filmlerinde de belli bir başarıyı yakalamıştır. Bu durum da Dwayne Johnson'ın aslında çok yönlü bir oyuncu olduğunun en büyük göstergelerinden biridir.

"Snitch / Muhbir" filminde ise Dwayne Johnson'ı tüccar ve iş adamı John Matthews rolünde izliyoruz. Düzenli ve sakin bir aile ve iş hayatı yaşayan John Matthews'un hayatı, oğlu Jason'ın ( Rafi Gavron ) uyuşturucu dolu bir paketle yakalanması ve tutuklanması ile alt üst olur. Aslında oğlunun bu tür işlerle herhangi bir ilgisi yoktur. Paketi ülke dışından bir arkadaşı göndermiştir ve bu arkadaş kendisi gelene kadar paketi saklamasını istemiştir. Ancak Jason'ın paketin içeriğinden haberi yoktur. Az çok durumun farkında olan savcı Joanne Keeghan’ın ( Susan Saradon ) uyuşturucunun kaynağını söylemesi durumunda Jason'ın bu suçlamalardan kurtulacağı anlaşmasını teklif etse de Jason, bu anlaşmaya pek yanaşmaz. Ancak John Matthews oğlunun hapislerde çürümesine göz yummayacaktır. Anlaşmayı savcı ile kendisi yapar.  John’un yapması gereken oğlu yerine bu suç örgütünün içine sızmak ve savcıya muhbirlik yapmaktır. John'un yürüttüğü bu gizli çalışma sonrasında işler Meksika Kartelinin başı Juan Carlos 'El Topo' Pintera'ya ( Benjamin Bratt ) kadar dayanacaktır.

Bir babanın, oğlunun hayatını kurtarmak için neleri göze alabileceğini gösteren son derece başarılı bir filmdir. Ancak başrollerde Dwayne Johnson'ın olması sizlerde bol vurdulu kırdılı bir aksiyon filmi beklentisi oluştursa da film maalesef, bu beklentilerinizi karşılamayacaktır. Film bu yönüyle Dwayne Johnson'ın etinden ve sütünden pek faydalanmamıştır düşüncesindeyim. Zira bu kadar iri yarı ve kaslı bir insanın bu kadar pasif ve hemen hemen yeteneksiz olarak gösterilmesi, filmin gerçekçilikten uzaklaşmasına neden olmuştur. Vurdu kırdılı sahnelerden ziyade filmde, aksiyon daha çok araç ve kovalamaca sahneleri ile verilmeye çalışılmıştır. Ancak bu durum bence çok da yeterli olmamıştır. Yerinde ve dozunda bir aksiyon ile harmanlanmış olsaydı film, gerçekten de uzun yıllar akıllarda kalacak bir film haline gelebilirdi. Yani kısacası film aksiyon yönünden biraz sınıfta kalmıştır. Ancak hikayenin derinlemesine işlemesi, aksiyondan ziyade gerilimin iyi kurgulanması son derece yerinde ve başarılıdır. Başlarda hikayenin oturması ve ilerlemesi için film biraz ağır başlamaktadır. Ancak sonlara doğru kendini toparlamakta ve bu tarz filmler için başarılı sayılabilecek bir finalle son bulmaktadır.

Sonuç olarak boş zamanınızda iyi bir film izlemek istiyorsanız, Muhbir filmi sizin için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim. İzlemenizi tavsiye ederim.

Snitch (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder