Pacific Rim - Pasifik Savaşı [2013]


Biraz Transformers biraz Godzilla biraz Dünyalar Savaşı
                                                                                             
İşte bu filmlerin birleşiminden Pasifik Savaşı filmi meydana geliyor.

Pasifik Okyanusunun ortasında bir geçiş kapısının açılması sonucunda insanoğlu yok olmanın eşiğine gelmiştir. Söz konusu kapıdan, ismine Kaiju adı verilen devası yaratıklar, belli sürelerle Dünya'ya gelmektedirler. İnsanlar kendilerini savunmak için Jaeger adı verilen, sinirsel bir bilgisayar ara yüzü olan ve iki kişilik bir ekip tarafından yönetilebilen devasa robotlar yapılmıştır. Ancak bu savunma bile yeterli olmayacaktır. Zira kapı kapatılamadığı sürece sürekli olarak Kaijular gelmektedir ancak aynı hızda Jaeger yapılamamaktadır. Ayrıca her seferde gelen Kaijular hem büyümekte hem de güçlenmektedir. Birgün Dr. Newton Geiszler ( Charlie Day ) ve arkadaşı Gottlieb ( Burn Gorman ) Kaijuların bu kapıdan nasıl geçtiğini ve amaçlarını keşfettikten sonra insanoğlunun bu savaşı kazanabilme ihtimali doğacaktır. Artık her şey eski pilot Raleigh Becket ( Charlie Hunnam ) ve onun tecrübesiz çırağı Mako Mori'nin ( Rinko Kikuchi ) ellerine kalmıştır.

Yazımın başında belirtmiş olduğum gibi Pasifik Savaşı filminde pek çok farklı filmden tatlar bulmak mümkündür. Aslında iyi denilebilecek bir hikaye temeli üzerine kurulmuş olan bilim-kurgu aksiyon filmidir. Ancak hikaye olarak Kaijuların nereden geldiği ve ne olduğu tam olarak anlatılmış olsaydı daha iyi olurdu düşüncesindeyim. Bu belirtmiş olduğum durumun filmin sonunda çok kısa bir sürede açıklanmaya çalışılması, filmin hikaye bütünlüğünü bence bozmuştur. Ancak yine de hikayesi, bu tarz filmler için başarılıdır. Özellikle Jaeger sahibi ülkelerin kendilerine has tasarımları son derece güzel düşünülmüştür. Ayrıca görsel efektler ve Jaegerlerin tasarımındaki başarı filmin başarısındaki anahtar unsurlardır. Ancak burada da özellikle savaş sahnelerinin görsel olarak biraz karışık olduğunu ve insanın gözlerini yorduğunu belirtmeliyim. 

Sonuç olarak Transformers tadında bir robot filmi arıyorsanız Pasifik Savaşı filmi sizler için iyi bir tercih olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.

Pacific Rim (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder