Bad Boys - Çılgın İkili [1995]



Sinemanın başarılı ikililerinden biri olan Will Simith ve Martin Lawrence'den bir aksiyon fırtınası.
                                                                                                        
Bu zamana kadar pek çok filmde pek çok başarılı ikiliyi izlemişsinizdir. Cehennem Silahı filmlerinde Mel Gibson ve Danny Glover, Bitirim İkili/Rush Hour filmlerinde Chris Tucker ve Jackie Chan, Müebbet Kuşları filminde Eddie Murphy ve Martin Lawrence veya Sherlock Holmes filmlerinde Jude Law ve Robert Downey Jr. ilk aklıma gelen ikililerden. İşten en az bu saydıklarım kadar iyi olan bir diğer ikili de Bad Boys / Çılgın İkili filmlerindeki performanslarıyla Will Smith ve  Martin Lawrence'dır.

Mike Lowrey ( Will Smith ), yakışıklı, zengin, çapkın ve günü birlik ilişkilerin adamıdır. Marcus Burnett ( Martin Lawrence ) ise ortağının aksine karısı ve çocuklarına düşkün, düşünceli ve sorumlukluk sahibi ancak Mike Lowrey'in gözünde tabiri caizse kılıbık bir adamdır. Bu zıt ikilinin tek ortak yanı ise iyi birer polis olmalarıdır.

Neyse karakterlerden bahsettikten sonra filmin konusundan da bahsedelim. Miami Polis Departmanının deposundan, daha önce yapılan bir baskında elde edilen yaklaşık 100 milyon dolar değerindeki eroin çalınır. Olayın arkasında kimlerin olduğu tam olarak bilinmemektedir. Ancak gözler, bölgenin en azılı suçlularından biri olan Fouchet'e ( Tcheky Karyo ) çevrilmiştir. Bu işin soruşturması için Mike Lowrey ve Marcus Burnett görevlendirilir. Bu arada Mike Lowrey'in eski bir arkadaşı olan Maxi ( kendisi aslında escortluk yapmaktadır ) bir iş ( partide dans etmek ) için yanına Julie Mott'u da ( Téa Leoni ) alarak Fouchet'in evine gider. Ancak bu parti esnasında işler ters gider, bir mafya çatışması yaşanır ve Maxi ile birlikte pek çok kişi öldürülür. Bu olaylar esnasında tuvalette olan Julie tüm olan bitene şahit olmuştur. Maxi ölmeden Julie'ye Mike'ın ismini verir. Ölümden kurtulmak için polisle iletişime geçen Julie, sadece Mike ile konuşacağını söyler. Mike bulunamaz ancak ortağı Marcus, kendisini Mike olarak tanıtır. Bundan sonra olaylar daha da içinden çıkılmaz bir hal alacaktır. Çalınan eroinler 72 saat içinde bulunmak zorundadır, Julie mafyadan korunmalıdır, ancak en zor olanı ise Marcus belli bir süre karısına yalan söylemek zorundadır. Artık kedi fare oyunu başlamıştır.

Öncelikle Will Smith ve Martin Lawrence'nin birbirlerini çok iyi tamamlayan bir ikili olduğunu belirterek filmle ilgili düşüncelerime başlamak isterim. Özellikle Martin Lawrance'nin karısından korkan, iyi aile babası rolüne çok yakıştığını söylemeden geçemeyeceğim. İkilinin kendi aralarındaki muhabbet, özellikle siyahi insanlarda daha fazla olduğunu düşündüğüm özgüven, sürekli bir heyecan ve bağırma hali çok komik bir şekilde seyirciye yansıtılmıştır. Diğer taraftan iyi hikayesi, sağlam aksiyonu ve hiç düşmeyen temposu ile türünün iyi filmlerinden biridir. Bu tempo ve aksiyon arasına sıkıştırılan yerli ve dozunda komedi unsuru ise filmin izlenirliliğini arttıran önemli faktörlerdendir. 

Sonuç olarak sağlam bir aksiyon komedi filmi izlemek istiyorsanız, bu filmi mutlaka izlemelisiniz.

Bad Boys (1995) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder