One Day - Bir Gün [2011]


Bu kadar severken senede bir gün yeter mi? Yeter mi yetmez mi izleyin, karar verin... 

Emma ( Anne Hathaway ) ve Dexter ( Jim Sturgess ) 15 Temmuz 1988’de mezuniyet gecesinde tanışırlar. Ancak ertesi gün herkes kendi yoluna gidecektir. Film daha sonra her yıl aynı günün anlatılması ile vücut buluyor. Sonraki yılın 15 Temmuzu, ve sonraki yılın ve sonraki yılın ve sonraki yılın.. bu böyle 20 yıl devam eder. 

Aslında Emma ilk gördüğü zamandan beri Dexter'a aşıktır. Ancak Dexter çok gençtir ve gönlünü sadece bir kişiye verebilecek durumda da değildir. Zaten tanıştıkları gün dahi birbirlerinin sevgilisi olmamışlardır. Birbirlerine yıllarca çok iyi arkadaşlık yapan iki arkadaşı izliyoruz aslında. Bunun aşka dönüşmesi hem kaçınılmaz hem de tehlikeli. Zira işler yolunda gitmezse, en iyi arkadaşlarını (birbirlerini) kaybedeceklerdir. 

İzlerken, tam birbirlerine göre dediğiniz bir çift. İki zıt kutup. Birbirlerini çekmesi o kadar doğal ki. Ancak vakitlerini, birbirlerinin en iyi arkadaşı olarak harcıyorlar. İkisinin hayatı bambaşka yollara gidiyor. Ama biliyorlar ki, yılda bir gün de olsa, 15 Temmuzda birbirlerine vakit ayırıyorlar. Senede bir gün. Yeter.. (mi?)

Filmin sürpriz olan sonundan burada bahsetmeyi uygun bulmuyorum ama bu kısmın pek beklenmedik olduğunu belirtmeliyim. David Nicholls tarafından yazılan aynı adlı kitabı da çok tutmuştu, filmi de iyi bir uyarlama olmuş. İzlenmesi gereken güzel bir film çıkmış ortaya..

One Day (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder