Hellboy II: The Golden Army - Hellboy 2: Altın Ordu [2008]


Hikaye kaldığı yerden ancak çok daha başarılı bir şekilde devam ediyor.
                                                                                                                     
İlk filmin sonunda Hellboy'u, Rasputin tehlikesini bertaraf etmiş ve Dünyayı kurtarmış halde bırakmıştık. Bu devam filminde ise hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Ancak ilk film hakkında yapılan olumsuz eleştirilerden ( özellikle hikayenin çok yalın ve basit olduğu eleştirileri ) dersler çıkarılmış ve daha başarılı bir film meydana getirilmiş durumda. 

Kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse; Hellboy ( Ron Perlman ), sevdiği Liz ( Selma Blair ) ile arasını düzeltmiş ve gönül işlerini hali yoluna koymuştur. Bu sebeple de daha eğlenceli ve komik bir Hellboy ile karlı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Her şey tam da yolunda giderken, kadim zamanlardan kalan bir düşmanın tekrar Dünyaya dönmesi ile işler bir anda karışacaktır. Prens Nuada ( Luke Goss ), Dünyaya hakim olabilmek için geri dönmüştür. Bu amacı için de Altın Orduyu canlandırmayı amaçlamaktadır. Altın Orduyu canlandırıp hakim olabilmek için gerekli olan harita ve tacı bulması ise hiç de zor olmamıştır. Fakat Altın Ordu efsanesi ile büyümüş olan Hellboy'un Prens Nuada'yı durdurabilmek için çeşitli planları vardır. Bunu yaparken de yine ilk filmden hatırladığımız ekip arkadaşları da ona yardımcı olacaktır. 

Bir devam filmi olarak ilk filmin kadrosunun hemen hemen tamamının korunması Hellboy: Altın Ordu filminin başarısının anahtarlarından biridir. Diğer taraftan ilk filmden yapılan hatalardan ders alınması ve devam filminde bu hatalara düşülmemesi de bu filmin diğer bir artısıdır.

Öncelikle belirtmek isterim ki bu film sağlam bir hikayeye ve hikaye örgüsüne sahiptir. Daha derinlemesine işlenmiş hikayesi, ilk filmin aksine, bu devam filminin en önemli başarısıdır. Kötü karakter olarak Prens Nuada, ilk filmdeki kötü karakterleri özellikle Rasputin'i aratmamaktadır. Diğer taraftan aksiyon ve komedi yerinde ve dozunda harmanlandığını da belirtmeden geçemeyeceğim. 

Görsel efektler ve film müzikleri bakımından da ilk filmin başarısının üzerine ekleyerek devam etmiş bir devam filmidir. 

Sonuç olarak başarılı bir devam filmi olan Hellboy: Altın Ordu filmini izlemenizi tavsiye ederim.

Hellboy II: The Golden Army (2008) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder