Harry Potter and the Half-Blood Prince - Harry Potter ve Melez Prens

İnsan ruhu kaç parçaya bölünebilir?


Fantastik, bilim-kurgu türü filmlerde çok kez işlenmiş olsada, ölümsüzlük gerçekten insanoğlu için aşılması gereken bir sınır olabilir mi?

Hayatta o kadar çok yapmamız gereken görev ve sorumluluklarımız var ki, her yaşta bunlarla karşı karşıyayız ve bunların boyutları değişmesine karşın hiç azalmıyorlar. Kendinize ait bir olayın, başkaları üzerindeki etkilerinin sonuçlarını üstlenmenin (sorumluluk) yanına birde yapılması gereken görevleriniz eklenince bazen nasıl çıkacağını şaşırıyor insan işin içinden.

Böyle durumlarda bazen şansa ihtiyaç var. Belki gerçek dünyada "şans iksiri" yok ama fantastik dünya da var. Bizde de dört yapraklı yonca var, aynı ayarda değil ama olsun.

Düşman ortaya çıktı, daha önce adı bile anılmayan kişi artık geldi. Yenilmesi, geldiği yere geri gönderilmesi gerekli. Ancak ilk seferde neden gitmedi, nasıl geri döndü? bunlar çözüm bekleyen sorular. 
Harry Potter'ın "sıradan büyücülük düzeyi"ni geçmesi lazım. Hiç tahmin etmediği bir yerden yardım geliyor. Fakat sonunda hayal kırıklığı mı olacak?

Harry Potter serisinde sona doğru gelirken, daha önceki bölümlerde bahsedilen konular için "taşlar yerlerine otursun" komutu geldi. Hadi bakalım...

Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder