Disturbia - Şüphe [2007]


Sınırlarınızın başkaları tarafından kısıtlandığı bir alanda tıkılı kalmak                                                                                      
Kendi yaşantınızı unutup başka benliklerde huzurları kaçıracak şekilde yaşamaya başlamak. Film, ismini de buradan alıyor zannedersem. Kendi sınırları içerisinde etrafı rahatsız eden bir kişiliğin dünyası "Disturbia". Saklanacağın bir inin, uzakları görecek dürbünün ve olmazsa olmaz merakın varsa kendi Disturbia' nı oluşturabilirsin.

Filmin konusu; trafik kazası sonucu babasının ölümüne neden olan agresif, sorunlu genç Kale, sınıfta öğretmenine yumruk atmaktan ev hapsi cezası alır. Ayağına takılan cihaz evden belli bir yere kadar gitmesine izin verir. Sınırı aştığı anda polis kapıda tabi. Annesiyle de pek geçinemeyen Kale, sınırlarını belirledikten sonra etrafı gözetleme ya da dikizleme işini kendine görev edinir. Gözetlediği evler arasında en az Kale kadar sorunlu Ashley'nin de evi vardır. Yakın zamanda arkadaş olur onunla. Bu arada oturdukları kasabada esrarengiz kaçırma olayları baş gösterir ve bu olaylar kısa zamanda herkesin kulağına gider. Bunun üzerine Kale gözlemlerini gizemli komşusu Bay Turner' ın üzerinde yoğunlaştırır. Yakışıklı ve bir o kadar da karizmatik olan Bay Turner' ın kasabanın katili olduğuna kendini inandırır. Bütün detayları inceledikten sonra işin aslını ortaya çıkarmak için Ashley ve uzak doğulu arkadaşı Ronnie ile planlar kurmaya başlar. Acaba Bay Turner katil mi yoksa bunların hepsi Kale' in Disturbia ürünleri mi?

Filmin ilk yarım saati Amerikanvari romantik film tadında, Ashley ile Kale arasındaki gelişmeleri izleyerek geçiyor. Tam "hani nerede bu filmin gerilimi" demeye başladığımızda gerilim ve gizemin dozu Bay Turner' ın katılımıyla yavaş yavaş artmaya başlıyor. Romantizm ve gerilim bir arada olur mu demeyin. Yer yer konuyla olan bağınızı şiddetle sarssa da bu durum, iki öğenin bir araya getirilme fikrini gayet orjinal buldum.  Sizi sıkmadan ekrana bağlayabiliyor. Sona doğru gittikçe artan gerilim dozajı, gerçeklerin son ana kadar saklı kalarak gizemini koruması izlenebilirliğini artırıyor.

Filmin yıldızları arasında başarılı genç oyuncu Shia Labeouf, "Matrix" filmindeki "Trinity" rolüyle gönlümde taht kurmuş Carrie-Anne Moss ve daha çok yardımcı rollerde görmeye alışık olduğumuz David Morse var. Meraklı, hırçın ve sorunlu ergen profilini başarıyla çizen Shia Labeouf' un o yıllardan ünlü olacağı belliymiş. Bay Turner rolündeki David Morse için kafamda soru işaretleri vardı ancak temiz yüzlü ve insana güven veren bir ifadesi olduğu için filmin gizemini korumakta baş rolü oynamış. Yine de daha iyisi olabilirdi diye düşünüyorum.

Size tavsiyem izlemeye başlamadan önce fazla beklenti içine girmeyin. Patlatın mısırınızı, açın kolanızı rahat rahat kurulun televizyon karşısına. İyi seyirler.

Disturbia (2007) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder