X-Men: Days of Future Past - X-Men: Geçmiş Günler Gelecek [2014]


X-Men Geçmiş Günler Gelecek, X-Men serisinin 7.filmidir.

Film, aynı zamanda yönetmen Bryan Singer'in, X-Men Origins:Wolverine ve X-Men: First Class filmlerinden sonraki üçüncü X-Men filmidir.

Filmin hikayesini anlatmak gerekirse " Gelecekte mutantlar ile mutant avcısı olarak bilinen ve ismine Sentineller adı verilen insan yapımı robotlar arasında yaşanmakta olan savaş hemen hemen Sentinellerin galibiyetiyle sonuçlanmak üzeredir. Bu savaşı ve dolayısıyla mutantların yok olmasını engellemenin tek yolu geçmişe dönmek ve Sentinel programının başladığı olayı engellemek olarak görünmektedir. Bu sebeple geçmişe dönmenin zihin ve vücut olarak tüm yıkıcı sonuçlarını kaldırabilecek tek mutant olan Wolverine ( Hugh Jackman ) zamanda yolculuk ( Vücut olarak değil, sadece zihin olarak geçmişe dönülmüştür) yaparak 1973 yılına dönmüştür. Zira 1973 yılında Sentinellerin muciti olan Dr. Bolivar Trask ( Peter Dinklage ) Mystique ( Jennifer Lawrence ) tarafından öldürülmüş ve bu ölüm olayı sonucunda mutantların tehlikeli olduğu sonucuna varan Amerikan Hükümeti, Dr. Trask'ın Sentinel programını ele almış ve geliştirmiştir. İşlediği cinayet sonrasında yakalanmış olan Mystique, istemeyerek de olsa Sentinel programının başlamasına ve gelişmesine yardımcı olmuştur. Zira Mystique'nin DNA'sını kullanabilmeyi başaran insanoğlu, bu DNA'yı Sentineller üzerinde kullanmış ve bu da Sentinellerin neredeyse yok edilemez olmasını sağlamıştır.

Filmle ilgili düşüncelerime gelecek olursak. İlk olarak; en kalabalık mutant kadrosuna sahip X-Men filmi ile karşı karşıyayız. Wolverine, Beast, Magneto, Mystique, Blink, Bishop, Colossus, Quicksilver, Charles Xavier, Kitty Pryde, İceman, Storm gibi pek çok mutant filmde boy göstermektedir. Ayrıca bu saymış olduğum pek çok karakterin hem gençlik hem de yaşlılık hallerini görmek de filme ayrı bir tat katmıştır. Film kadrosu itibariyle fazlaca doyurucudur. Ayrıca çocukluğunda X-Men çizgi romanlarını okumuş olanlar beni anlayacaktır, film konu itibariyle bir iki ufak değişiklik dışında esinlenmiş olduğu çizgi roman serisine sıkı sıkıya bağlıdır.

X-Men: Geçmiş Günler Gelecek; kalabalık mutant kadrosuyla, hikayesiyle, görsel efektleriyle kesinlikle serinin en başarılı filmidir. Bu nedenle de özellikle fantastik sinemaseverler için kesinlikle izlenmesi gerekir. Ayrıca küçük bir not; filmin jeneriklerinden sonraki son sahnesini de izlemeyi unutmayın derim.


X-Men: Days of Future Past (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder