Reign of Fire - Ateş Krallığı [2002]


Alev kusan kanatlı ölüm ve insanların hayatta kalma çabası...

EJDERHA; yarasa kanatlı, dikenli kuyruklu, genellikle ağzından ateş saçan dev kertenkele veya yılan biçimindeki efsanevi canavardır. Bu zamana kadar böyle bir yaratığın varlığı hakkında somut bir kanıt bulunamasa da hemen hemen her kültürde, pek çok efsanede ve mitolojide ejderha denilen bu yaratığa rastlamak mümkündür. Ejderha ismine pek çok yerde bu kadar sık rastlamamıza rağmen, sırf ejderhalar üzerine çekilmiş pek fazla film de bulunmamaktadır. 2002 yılında çekilmiş olan Ateş Krallığı filmi ise benim bu zamana kadar izlemiş olduğum en iyi ejderha filmidir.

Konuya geçecek olursak: " Londra'da metro inşaatı kazıları sırasında o zamana kadar sadece efsane olarak bilinen ejderhanın uyanması ile insan ırkı yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Zira Dünya, bu ejderhanın uyanmasını takip eden 20 yıl içinde tamamen ejderhaların hakimiyetine geçmiş durumdadır. Artık insanlar, şehirlerden uzak kırsal kesimlerde ufak koloniler halinde yaşamak ve hayatta kalma savaşı vermek zorundadır. 20 yıl önce aynı metro inşaatında çalışan annesinin ölümüne şahit olan Quinn ( Christian Bale ) de en yakın arkadaşı Creedy ( Gerald Butler ) ile birlikte böyle bir kolonide yaşamakta ve bu koloninin hayatta kalmasını sağlamaya çalışmaktadır. Denton Van Zan ( Matthew McConaughey ) önderliğindeki Amerikalı ejderha avcısı bir grubun Quinn' in önderliğindeki bu koloniye gelmesi ile her şey değişecektir. Zira Denton Van Zan' in tüm dünyayı bu ejderha kabusundan kurtaracak bir fikri ve planı vardır. Ancak bu planı gerçekleştirebilmek için insan gücüne ve erzağa ihtiyaç duymaktadır. Denton' un fikirlerine katılmayan ve bu fikirlerin kendilerini ölüme götüreceğine inanan Quinn, her şeyi göze alarak Denton Van Zan ile birlikte en büyük kabusu ile yüzleşmek için Londra'ya dönmek zorunda kalır."
Konu itibariyle film, klasik bir insanoğlunun yok olma tehlikesi ve Amerikalıların buna çözüm bulma hikayesi olarak değerlendirilebilir. Ancak çekilmiş olduğu 2002 yılına göre değerlendirildiğinde film; konunun işleniş tarzı, görsel efektlerindeki başarı ve oyuncu kadrosu ile izlenmeyi hak etmektedir. Zira konu klasik olsa da bu konunun yalın ve kafalarda karışıklığa mahal vermeyecek şekilde düzgün anlatım tarzıyla gayet başarılıdır. Gerek ejderhaların modellenmesi, ateş püskürtme ve havada yaşanan ejderha avlama sahneleri gerekse Matthew McConaughey başarılı oyunculuğu ile izlenmesi gereken filmlerden biridir.


Reign of Fire (2002) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder