Flight Plan - Uçuş Planı [2005]

Kyle ( Jodie Foster ), eşinin ölümü üzerine, küçük kızı ile birlikte Berlin'e gitmiştir. Burada, kocasının cenazesini teslim alır ve cenazeyi New York'a götürmek üzere küçük kızı ile birlikte yola koyulur. Yolculuklarını yapacakları uçağa binen Kyle ve kızı, uçak havalandıktan kısa bir süre sonra uykuya dalarlar. Kyle, uyandığında kızının yanında olmadığını fark eder. Uçaktaki tüm personel ve hatta Kyle'nin etrafında oturan yolcular, böyle bir kızın varlığının farkında bile değildirler. Yine de uçakta yapılan arama sonucunda kızı bulamazlar. Yanında kızının da bulunduğunu bir türlü ispat edemeyen Kyle, kocasının ölümü dolayısıyla zor günler geçirmesinin de etkisiyle, resmen şizofren muamelesi görür. Tüm bunlar yaşanırken bir de üstüne terörist bir eylem sonucunda uçağın kaçırılması ve istenilen paranın ödenmemesi durumunda uçağın bomba ile patlatılacağı olayı yaşanmaya başlar. Paranın yatırılması istenilen hesabın da Kyle'ye ait olduğu bilgisi meydana çıkınca, tüm gözler Kyle üzerinde yoğunlaşır. Artık Kyle, kızını bulmak ve terörist eylemi engellemek için ölüm kalım mücadelesi vermek zorundadır.

Film için tek mekan filmidir dersem yanlış olmaz. Gerçekten de filmin ilk beş dakikası Berlin'de ve geri kalan tüm kısmı ise uçakta geçmektedir. Her ne kadar tek mekanda geçse de filmde sürükleyicilik hat safhada. Filmin sonuna kadar "acaba Kyle'nin kızı uçakta mıydı yoksa değil miydi?" sorusu aklınızdan hiç çıkmıyor. Gerilim dozu yüksek heyecanlı bir film. Bunların üstüne oyunculuklar da çok başarılı. Uçaktaki herkesin suçlu gibi davranmaları, soğukkanlı tavırları çok başarılı. Jodie Foster'in oyunculuğu ise filmi almış başka bir seviyeye çıkarmış. Filmle ilgili tek olumsuz görüşüm, Amerika ile ilgili bir terörist eylem varsa bunu mutlaka Müslümanlar yapmıştır önyargısı oldu. Uçakta onca insan varken doğrudan uçakta bulunan Müslümanların bu terörist eylemle suçlanması beni rahatsız etti.

Sonuç olarak Jodie Foster'ın mükemmel oyunculuğu, bitmek bilmeyen heyecanı ve gerilimi ile izlenmesi gereken filmlerden biri.

Flightplan (2005) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder