Wreck It Ralph - Oyunbozan Ralph [2013]




Atari oyunları kahramanları ile gizemli bir macera...

Her ne kadar otuzlu yaşların ortalarına yaklaşsam da içimdeki çocuğun hiç büyümediğini ve benimle birlikte bugünlere geldiğini hisseder gibiyim. Şu yaşımda bile bilgisayar oyunu oynamaktan, çizgi film izlemekten ve çocukluğumda yaptığım pek çok şeyden hoşlanır durumdayım....

Küçüklüğünde kara kutu diye tabir edilen atari ile başlayan ve daha sonrasında Commodore 64 ve Amiga 500 ile devam eden oyun maceramda Bomberman’in, Pac-Man’in, Süper Mario’nun, Street Fighter’ın, Cannon Ball’un, Sensible Soccer’ın ve Prince Of Persia’nın ( daha pek çek oyun sayabilirim burada ) benim için ayrı bir yeri vardır. Daha dün gibi hatırlarım abimle yaptığımız Sensible Soccer maçlarını, bozulan Joystickleri tamir etmeye çalıştığımızı. Teknoloji ne kadar ilerlemiş olsa da eski oyunların tadını ve heyecanını şimdiki çocuklar anlayamayacaklar maalesef.
Oyunbozan Ralph ile bu eski anılarım yeniden canlandı. Çünkü eskiden oynamış olduğum pek çok oyunun iyi ve kötü karakterlerini yeniden görme fırsatını yakaladım. Ancak hep oynadığımız oyunlarda iyi karakterleri oynuyor ve kötüleri yenmeye çalışıyorduk. Bu filmde ise yaşadığı atari oyununun kötü karakteri Ralph’in macerasına şahit olacağız. 

Hiç düşündünüz mü? Oyunlardaki kötü karakterlerin bu durumdan şikayetçi olabileceğini, kendilerini çocukların sevmediği yüzünden terapiye gidebileceğini ve iyi olmaya çalışacaklarını. İşte bu filmde “Fix It Sam” oyununun kötü karakteri olan Ralph’in iyilik için tüm atari salonunu birbirine katışına şahit olacağız. Tüm bunları yaparken kendisine pek çok oyun karakteri de eşlik edecek. Özellikle Street Fighter’dan bildiğiniz Zangief'in, her ne kadar filmde çok fazla görünmese de filme ayrı bir hava katmış diyebilirim. Ayrıca hikaye olarak özgün bir hikayeye sahip olduğunu, filmin sonunun bir animasyon filmi için gayet şaşırtıcı olduğunu da belirtmek isterim. Ayrıca karakterlerin hissettikleri de gayet başarılı bir şekilde bizlere yansıtılmaktadır.

Sonuç olarak, çocukluğunuz anılarını yeniden yaşamak istiyorsanız, son zamanlarda izlemiş olduğum en iyi animasyon filmi olan bu filmi çoluk çocuk ailecek izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.
Wreck-It Ralph (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder