Wrath of the Titans - Titanların Öfkesi


Hikaye bahane aksiyon şahane, görsel efektlerle süslenmiş bir film
                                                       
İlk kez 1981 yılında tanışmış olduğumuz Titanların Savaşı film, 2010 yılında yeniden çekilerek biz sinemaseverlerin beğenisine sunulmuştur. Her ne kadar 2010 yapımı film, ilk filmin başarısına yaklaşamasa da yine de gişede vasatın üstünde bir gelir elde etmiştir. Bu sebeple devam filminin çekilmesi kaçınılmaz olmuştur.

Titanların Öfkesi filmi ile hikaye kaldığı yerden devam ediyor. İlk filmin sonunda Kraken'i yok eden Perseus, Olimpos'ta tanrılar ile birlikte yaşayabilecekken bu hayatı tercih etmeyerek köyüne oğlunun yanına dönmüştür. Tam bir huzur ortamı oluşmuşken Yeraltı tanrısı Hades ve onun savaş tanrısı oğlu Ares'in başka planları vardır. Zira Hades, Zeus tarafından kandırıldığına ve bu sayede hiç bir tanrının olmak istemeyeceği bir yer olan yeraltına gönderildiğine inanmaktadır. Bu nedenle Hades, Zeus ve tüm Olimpostan intikam almak istemektedir. Hades, kendi kardeşi Zeus'u yeraltı dünyası Tartarus'ta tuzağa düşürür. Amacı en yüce ve yıkıcı güç olan babaları Cronos'u uyandırarak dünyayı yok etmek ve Olympos'a hükmetmektir. İlk başlarda tüm bu olaylarda uzakta durmak isteyen Perseus, köyüne bir Chimera'nın saldırmasıyla olayların ciddiyetini anlar. Artık babasını ve tüm Dünyayı kurtarmak için yeni bir maceraya girişmek zorunda kalacaktır.

Mitoloji de olsa klasik bir intikam filmi olan Titanların Öfkesi filmi, bizlere hikaye olarak az aksiyon ve macera olarak çok şey vaad ediyor. Basit bir konu üzerine kurulan film, hikayesel olarak zayıf olan yönlerini görsel efektlerle süslü aksiyon sahneleri ile doldurmaya çalışıyor. Mitolojik filmlerden görmeye alışık olduğumuz Tepegözler, iki başlı köpek Chimera, üç gövedeli Makhai savaşçıları, Titanların kralı olan Cronos gibi fantastik karakterlerin yaratılmasındaki görsellik üst düzeyde.

Sonuç olarak fazla kafa yormadan eğlenceli bir fantastik aksiyon filmi izlemek istiyorsanız, Titanların Öfkesi filmi sizler için iyi bir tercih olacaktır.

Wrath of the Titans (2012) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder