Hercules - Herkül: Özgürlük Savaşçısı


2014 senesi, Herkül filmleri açısından biraz bereketli geçti düşüncesindeyim. Zira bu senen vizyona giren ikinci Herkül filmi oldu

Yunan mitolojisinde Herakles, Roma mitolojisinde Herkül ismiyle anılan, tanrılar kralı Zeus ile Miken kralının kızı Alkmene'nin oğlu olan yarıtanrı mitolojik bir kahramandır. Zeus'un kendisinden başka bir kadından çocuğu olması sebebiyle Zeus'un karısı olan Hera'nın nefretini uyandırmıltır. Bu nefret sebebiyle Hera sürekli olarak Herkül ile uğraşmış ve sonunda Hera'nın aldatmacaları ile çıldırıp kendi karısı ve üç çocuğunu öldürmüştür. Bundan sonra da suçlarından arınmak için Miken kralı Eurystheus'un hizmetine girmiştir. Kralın hizmetinde iken mitolojiden bilinen 12 görevi yerine getirmiştir.

Bu şekilde kısa bir bilgilendirmenin ardından filmimizin konusuna gelelim. "Herkül (Dwayne "The Rock" Johnson), zorlu olan bu on iki görevden sadece Hades'in ölüler ülkesini koruyan Kerberos adındaki üç başlı köpeği öldürme görevini yerine getirmemiştir. Mitolojide bahsedilenin aksine karısı ve çocuklarının nasıl ölmüş olduğunu hatırlayamamaktadır. Herkül; bir amazon savaşçısı, bir kahin, bir hikaye anlatıcı ve iki savaşçıdan oluşan gurubu ile birlikte paralı askerlik yapmaktadır. Bir gün Trakya lordu olan Lord Cotys'ten ( John Hurt ), komutan Rhesus ile yaşanmakta olan iç savaş için orduyu eğitmek ve Rhesus'u yenerek iç savaşı bitirmek için reddedemeyeceği bir teklif alır. Kısa süre için Rhesus mağlup edilir ve Trakya'da birlik sağlanır. Ancak Herkül, doğru tarafa hizmet edip etmediğinden şüphelidir"

Fazla spoiler vermeden konuyu anlattıktan sonra filmle ilgili yorumlarıma geleyim. Film, başlarda biraz sıkıcı ilerlese de hikayenin ilerlemesi ile bu sıkıcılıktan kurtuluyor. Özellikle sonlara doğru tüm çevrilmiş entrikaların açığa çıkması ile aksiyon tavan yapıyor. Önceki Herkül filmlerinden farklı olarak mitolojinin fantastik imgelerinden kurtulup biraz daha olabilecek şekilde film kurgulanmış ve beyazperdeye aktarılmış durumda. Filmin hemen başındaki Herkül'ün zorlu görevlerine ilişkin kısa kısa görüntülerin dışında başka herhangi bir fantastik imgeye yer verilmemiş olması da dediğimi doğrular nitelikte. Daha ziyade geçmiş zaman savaş ve aksiyon filmi denilebilir. Tüm bunların yanına Dwayne Johnson'un Herkül rolüne çok yakıştığını da belirtmeden geçemeyeceğim. Amerikan güreşinden gelen yetenekleri ile dövüş sahnelerinin hakkını verdiğini belirtmeliyim.

Sonuç olarak, evde boş vaktinizi değerlendirebileceğiniz, 98 dakikalık kısa sayılabilecek süresi ile sizleri sıkmayacak başarılı bir aksiyon macera filmi. Vakit bulduğunuzda izlemenizi tavsiye ederim.

Hercules (2014) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder