Unknown - Kimliksiz [2011]

Unknown - Kimliksiz filmi Fransız yazar Didier Van Cauwelaert'in 2003 yılında piyasaya çıkmış olan "Out Of My Head" romanından beyazperdeye uyarlanmıştır. Ayrıca filmin başrollerinde benim çok sevdiğim ve aksiyon filmlerine en çok yakıştırdığım Liam Neeson oynamaktadır.

Filmin konusuna gelince: " Biyokimyacı olan Dr. Martin Harris ( Liam Neeson )  eşi Elizabeth Harris ( January Jones ) ile birlikte Berlin'e bir toplantı için gelir. Berlin'de yerleşeceği otele geldiklerinde, Dr. Harris, çantasını havaalanında unuttuğunu fark eder. Karısı otele yerleşmek ve diğer işleri halletmek için otelde kalır. Kendisi de taksi ile havaalanına dönerken yolda geçirdiği trafik kazası sonucunda dört gün komada kalır. Uyandığında kim olduğuna dair üzerinde hiç bir kimlik yoktur. Hastaneden ayrılarak otele döndüğünde karısının kendisini tanımadığına ve başka bir adamın da kendisinin yerine geçtiğine şahit olur. Resmi olarak kim olduğunu ispat edecek hiç bir evrakı olmayan Dr. Harris'e yardım eden tek kişi geçirdiği trafik kazasındaki taksi şoförü Gina ( Diane Kruger ) olacaktır. Gerçeği ortaya çıkarmak ve kaybettiği yaşamını geri kazanmak için pek çok zorluğa ve tehlikeye göğüs germek zorunda kalacaktır."

Pek çok insan Liam Neeson'ı Taken/96 saat filmindeki muhteşem performansı ile hatırlayacaktır. Öncelikle belirtmek isterim ki bu film, Taken filmi gibi saf aksiyon dolu bir film değil. Ancak sürükleyicilik açısından ondan aşağı kalır bir yanı yok. Zira Dr. Harris'in filmin başında karısı olan ilişkisi, ardından geçirdiği trafik kazası ve daha sonrasında gerçeği ortaya çıkarma ve dolayısıyla hayatını geri alma çabası mükemmel bir kurgu içinde anlatılmaktadır. Ayrıca tüm bu çabalar sonucunda elde ettiği gerçek ise filmin neredeyse en can alıcı noktasıdır. Film resmen, izleyiciyi ters köşe yapmak için kurgulanmış gibi. Gerçekten de filmin sonunu, belli bir noktadan sonra kestirebilmek mümkün değil. Bu durum da heyecan düzeyini en üst noktaya çıkaran ve de izleyiciyi ekran başına kitleyen en önemli faktör olmuş. Bir de tüm bunların üzerine Liam Neeson'un muhteşem oyunculuğu da eklenince, son zamanlarda çekilmiş olan en iyi aksiyon gerilim filmi diyebilirim.

Kısacası bu tarz aksiyon gerilim filmlerini seviyorsanız izlenmesi ve arşivinizde bulunması gereken bir film.
Unknown (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder