Hansel & Gretel: Witch Hunters - Hansel ve Gretel: Cadı Avcıları [2013]

En iyi masal uyarlamalarından biri

Çocukluğumuzda okuduğumuz veya dinlediğimiz masallardan biri olan Hansel ve Gretel masalı, bu sefer şaşırtıcı derecede başka bir bakış açısıyla ve başka bir hikaye ile beyazperdeye uyarlanmış. 

Babaları tarafından ormana bırakılmak zorunda kalan Hansel (Jeremy Renner) ve Gretel (Gemma Artenton) kardeşler, şekerden yapılmış olan cadının evini bulurlar. Burada hayatta kalmak için cadıyı öldürmek zorunda kalırlar. Çocukluklarında yaşadıkları bu travmanın ardından usta birer cadı avcısına dönüşen Hansel ve Gretel, son geldikleri kasabada çocukların kaybolması olayını araştırmaya başlarlar. Yaptıkları bu araştırma sonucunda Muriel ( Famke Janssen ) adındaki bir cadının "Kanlı Ay" ismindeki bir cadı efsanesi ayinini gerçekleştirmeye çalıştığını öğrenirler. Bundan sonra Hansel ve Gretel kardeşler bu ayine engel olmak ve cadıların tüm dünyaya hakim olmasının önüne geçmek için ölüm kalım mücadelesi vermek zorundadırlar.  

Hikayenin farklı bir şekilde ve iyi kurgulanmış olması filmin en önemli artılarından.Her ne kadar çocuk masalından uyarlanmış olsa da filmin, masal ile uzaktan yakından bir ilgilisi yok diyebilirim. Masal ile ilgili olan tek kısmı, cadı avcılarının isimlerinin Hansel ve Gretel olması. Filmin diğer bir artısı ise, aksiyon ve şiddet düzeyinin iyi ayarlanmış olması. Ayrıca hikayenini akışı, ikizlerin küçüklükleri, babalarının çocuklarını neden ormana bırakmak zorunda kaldığı, ayrıca cadı avcılığı hususunda ikizlerin neden bu kadar başarı oldukları gayet güzel anlatılmış. 

Filmin görselliği, cadıların tasarımları ve dönüşümleri de gayet başarılı. Tüm bunlara ek olarak Famke Janssen'in muhteşem oyunculuğu da filme ayrı bir hava katmış durumda.

Sonuç olarak sıkılmadan izleyebileceğiniz, gayet başarılı bir fantastik aksiyon macera filmi. Vaktiniz olursa izlemenizi tavsiye ederim.

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder