Tomorrowland - Yarının Dünyası [2015]


Yarının Dünyasına bir yolculuğa hazır mısınız ?

                                                                                               
Amerika Disneyland içinde yer alan Tomorrowland / Yarının Dünyası isimli tema parktan hareketle çekilen renkli ve eğlenceli bir film Yarının Dünyası.
Yönetmen koltuğunda Mission Impossible: Ghost Protocol, The Iron Giant / Demir Dev, Ratatouille / Ratatuy, The Incredibles / İnanılmaz Aile gibi başarılı yapımların yönetmeni Brad Bird'ün oturuyor olması ve filmin senaryosunu Brad Bird ile birlikte Star Trek: Into To Darkness, Lost, Prometheus ve World War Z gibi filmlerin senaryosunu yazmış olan Damon Lindelof'un yazmış olması Yarının Dünyası filmi ile ilgili beklentilerin yükselmesine neden olmuştur. Ancak bu beklentilerin istendiği gibi karşılanmadığı düşüncesindeyim.
Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedelim. Casey Newton ( Britt Robertson ) bilime düşkün bir gençtir. Ancak NASA ile yaşadığı problemler yüzünden hapse girmiştir. Hapisten çıkarken özel eşyalarını teslim aldığı esnada, eşyalarının arasında esrarengiz bir düğme görür. Bu düğmeye dokunduğu anda Casey, boyut değiştirerek kendisini farklı bir dünyada bulmuştur. Fakat ne yazık ki bu sihirli düğme Casey’e sadece bu dünyayı göstermektedir. Fiziksel bakımdan Casey halen kendi dünyasındadır. Bu arada Yarının Dünyası'nda da sıkıntılar mevcuttur. Yarının Dünyasında yaşanabilecek vahim bir kazayı engellemek isteyen Athena'nın ( Raffey Cassidy ) tek ümidi Casey'dir. Yarının Dünyası’na gerçekten varabilmek için Casey ve Athena’nın, bir icadı yüzünden bu dünyadan atılmış olan mucit Frank Walker’ın ( George Clooney ) yardımına ihtiyaçları vardır. Üçlü bir araya gelir ve bundan sonrasında amansız bir mücadele başlar.

Filmi ilk izlediğimde, Disney'in hayalperest yapısının Interstellar filminde yer alan farklı boyutlar kavramları ve biraz da Doctor Who dizisinin fantastik ortamının harmanlanmış olduğu izlenimi bende oluşmuştur. Aslında düşünüldüğünde orijinal bir fikir olarak karşımıza çıkan Yarının Dünyası filmi, hikaye kurgusundaki eksiklikler yüzünden tam da istenilen sonuca varamamıştır. İlk yarım saatlik bölümde etkileyici bir giriş yapan film, seyirciyi kendisine çekiyor ve meraklandırmayı başarıyor. Ancak hikayenin ilerlemesi ile birlikte aksiyonun da devreye girmesi ile film, sahip olduğu orijinallikten uzaklaşıyor ve klasik bir aksiyon filmi görüntüsüne bürünüyor. Seyirciye biraz da olsa aksiyon, patlama ve efekt gösterelim derken maalesef filmin sonu çok kötü bir şekilde bağlanıyor.

Vermeye çalıştığı dersler bakımından da filmin biraz eksik kaldığı düşüncesindeyim. Aslolarak "geçmişte, gelecek çok daha güzel bir görünüme sahipti" düşüncesinden hareket eden film, bu düşüncesini tam olarak bizlere aktaramıyor. Bu düşünce doğru olsa da ( Geleceğe Dönüş filmlerinde 2015 yılının nasıl hayal edilmiş olduğunu ve şimdi ki durumu kıyasladığınızda bu düşüncenin doğru olduğu anlaşılacaktır ) maalesef içi tam olarak doldurulamadığı için havada kalıyor. Ama gençlere verilmeye çalışan " yarını değiştirmek sizin elinizde, önlem almak için hala geç değil " derslerini de yabana atmamak lazım.

Görsel efektler ise belki de filmin en can alıcı noktası. Disneyland içinde yer alan tema parkı bilmem ancak bu film ile yaratılmış olan Yarının Dünyası'nın son derece eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu söyleyebilirim. 50'li yılların gelecek ile ilgili düşüncelerini yansıtan son derece renkli ve retro bir havaya sahip olan Yarının Dünyası, benim film ile ilgili en beğendiğim noktalardan biri olmuştur. Pek çok sinema sitesinde bu husus pek beğenilmemiş olsa da dediğim gibi ben aksi görüşteyim.

Kısacası izlenmesi gereken filmlerden biridir. Ancak sinemaya gidip izlemeye değer mi orasına siz karar verin.

Tomorrowland (2015) on IMDb





Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder