Detective Dee And The Mystery of The Phantom Flame - Dedektif Dee ve Gizemli Alev [2012]


Uzakdoğunun Sherlock Holmes'u Dedektif Dee huzurlarınızda
                                                                                                 
Uzakdoğu sinemasını ve dövüş filmlerini seviyorsanız, işte tam da size göre bir film. Hem gizemli hem de aksiyonlu hikayesi ile Hollywood sinemasına taş çıkartacak kalitede bir film Dedektif Dee ve Gizemli Alev filmi.

Kısaca filmin konusundan bahsetmek gerekirse. M.S. 7.yüzyılda Çin'in ilk kadın İmparatoru olarak Wu Zetian taç giyme töreninin yapılmasını beklemektedir. Bu sırada Luoyang kentinde Kraliyet Sarayı’nın yakınlarında ülkenin 66 metre yüksekliği ile en büyük Budist anıtı inşa edilmektedir. Kraliçe de taç giymek için bu anıtın bitişini beklemektedir. Ancak anıtın bitmesine kısa bir süre kala anıt ile ilgili çalışan yüksek rütbeli bir mühendis insanların gözleri önünde durduk yere yanarak can verir. Bu olayı araştırmak için Shatuo Zhong ve yardımcısı Pei Donglai görevlendirilir. Ancak Shatuo Zhong da aynı şekilde can verince, İmparatoriçenin tek çaresi kalır: Bizzat kendi elleriyle hapse attırmış olduğu Dedektif Dee'yi bu garip olayları araştırması için görevlendirmek. Dedektif Dee, imparatoriçenin sağ kolu Shangguan Jing'er ve Pei Donglai olayları araştırmayı başlarlar. Araştırma derinleştikçe gizem de giderek artmaktadır. Bakalım kahramanlarımız bu gizemli olayları çözebilecekler midir ?

Öncelikle filmin, sağlam bir hikaye üzerine kurulmuş olduğunu söylemeliyim. Başlarda yaratılan gizem ortamı, seyirciyi ekran başına bağlamayı başarıyor. Araştırma derinleştikçe hikayenin gizemli yapısı aralanıyor ve sonda iyi bir final ile film bağlanıyor. Bu bakımdan hikayenin iyi kurgulanmış olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Diğer taraftan uzakdoğu filmlerinde görmeye alışık olduğumuz fantastik dövüş sahnelerinin bu filmde de yer aldığını ancak bu sahnelerin yerli yerinde ve çok fazla uzatılmadan aralara serpiştirilmiş olduğunu belirtmeliyim. Dövüş sahnelerinin aşırı yer kaplamaması tercihi bence son derece yerinde bir tercih olmuştur. Gizem ve aksiyon arasında iyi bir denge kurulmuş olması bu filmin başarısının sırrıdır.

Dış mekan tasarımlarının ve kostümlerin filmin başarısını pekiştirdiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Mekan tasarımlarındaki ve kostümlerdeki başarının görsel efektler konusunda da yakalandığını, bu durumun da filmin benzerlerinden bir kaç adım öne çıkmasını sağladığını söylersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Sonuç olarak uzakdoğu aksiyon filmlerinden hoşlanıyorsanız bu film tam da size göre. İzlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Detective Dee: Mystery of the Phantom Flame (2010) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder