Tokarev - Öfke [2014]

Kötü işlenmiş hikayesi ile sıradan bir aksiyon filmi.
                                                                                        
İntikam alma konusu üzerine bu zamana kadar yüzlerce film çekilmiş olsa da film yapımcıları hala bu tarz filmler yapmaktan vazgeçmiyorlar. Klasik olmuş bir konu üzerine film yapıyorsanız bazı şeyleri farklı yapmalısınız ki ortaya iyi denilebilecek bir film meydana gelsin. Ancak başrollerinde Nicolas Cage'in yer aldığı Tokarev / Öfke filmi maalesef intikam teması üzerine kurulu sıradan bir film olmuştur.

Neyse önce filmin konusundan bahsedelim. Son 15 yıldır temiz bir hayat yaşamakta olan Paul Maguire ( Nicolas Cage ) karısı Vanessa Maguire ( Rachel Nichols ) ve ölen ilk karısından olma kızı Caitlin Maguire ( Aubrey Peeples ) ile mutlu bir hayat sürmektedir. Bir gün karısı ile akşam dışarı çıktıklarında kızı da evde arkadaşları ile takılmaktadır. Ancak yemekte polis dostu Dedektif Peter St. John'dan ( Danny Glover ) aldığı kötü haberle yıkılır. Zira evine silahlı bir saldırı yapılmış ve kızı kaçırılmıştır. Herkes kızın fidye için kaçırıldığını düşünür ve kaçıranların temasa geçmesini bekler. Ancak bir kaç gün sonra kızın cesedi bulunur. Yapılan balistik inceleme sonucunda kızın öldürüldüğü silahın, eski Sovyet ordu tabancası olan Tokarev olduğu anlaşılır. Bu durum da tüm gözlerin Rus mafyasına çevrilmesine neden olur. Paul, kızının başına gelen olayın, 19 yıl önce işlemiş oldukları bir suçla bağlantılı olduğunu düşünür. Eski arkadaşları Kane ( Max Ryan ) ve Danny ( Michael McGrady ) ile kızının intikamını almak için Rus mafyasına karşı büyük bir savaşı başlatırlar.

Klasik bir hikayeden hareketle çekilmiş olan film, maalesef hikaye anlatımı olarak son derece yetersiz kalmıştır. Hikayenin kopuk kopuk anlatılması, geçmişle kurulmaya çalışılan bağlantının tam olarak seyirciye aktarılamaması, polisin olaylara müdahil olmasına rağmen hiç bir faaliyetinin olmaması gibi ( bu durumlar çoğaltılabilir ) hikaye anlatımında pek çok eksiklikleri bulunmaktadır. Hikaye olarak filmle ilgili söyleyebileceğim tek olumlu şey ise filmin finalidir. Sürprizli sayılabilecek seyirciyi ters köşe yapmayı başarmış finali belki de filmin tek olumlu yönüdür.

Nicolas Cage, Danny Glover, Max Ryan ve Rachel Nichols gibi iyi oyunculardan oluşan oyuncu kadrosu da kötü hikaye anlatımı dolayısıyla heba edilmiştir. Özellikle Danny Glover ve Nicolas Cage'den çok daha fazla yararlanılabilirdi düşüncesindeyim. 

Filmin aksiyon sahneleri de benzerlerine kıyasla zayıf kalmıştır. Gerçi böyle bir filme göre aksiyon sahneleri de az sayılabilir. Ancak az olan sahneler çok daha sağlam bir şekilde çekilebilseydi, filmin kalitesi bir kaç adım ileri taşınabilirdi düşüncesindeyim. Araç kovalama sahnesinin basitliği, silahlı çatışma sahnelerinin yetersizliği filmin bir diğer olumsuz yönünü oluşturmaktadır. Nerde Liam Neeson'ın adam dövmesi nerdeee Nicolas Cage'in.

Kısacası izlediğinizde vakit kaybı olabilecek bu filmi izleyip izlememek tamamen size kalmıştır. Belki Nicolas Cage hatırına izlenebilir.

Rage (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder