Thirteen Ghosts - 13 Hayalet [2001]

Hayaletlerin azaldığı şu dönemde herkese ilaç gibi gelecektir. Şüpheniz olmasın.

Yıllarca önce sinemada izlediğim bu filmi yazmamak olmazdı, hayaletlerin azaldığı şu dönemde herkese ilaç gibi gelecektir. Şüpheniz olmasın...

Dennis, doğaüstü güçleriyle etraftaki herhangi bir hayalet aktivitesini hissetmektedir. Cyrus ise hayalet avcısı olup Dennis' in özelliklerinden faydalanıp tam 12 hayalet yakalamıştır. Film de tam bu noktada başlıyor, 12. hayalet yakalanmış, ölümcül süreç başlamıştır.

Kriticos(Cyrus' un yeğeni), karısını bir yangında kaybetmiş, iki çocuğuyla başbaşa kalmıştır. Amcasının ölümüyle; izbe bir bölgede, üstlerinde latince yazılar yazan, tamamen camlarla kaplı müthiş bir ev kendisine miras kalır. Eve geldiklerinde amcanın mirasında gözü olan Dennis ile karşılaşırlar ancak, evde kendilerinden başka ev sakinlerinin de olduğunu farkederler. Yakalanan 12 hayalet, evin bodrum katında büyülü camların arkasında kurbanlarını beklemektedir.

Bundan sonraki süreçte tam anlamıyla hayalet show izliyoruz. Her biri çok farklı karakterlere sahip olmakla beraber bazıları zararsız ve sadece korkutmakla yetinirken, içlerinden bir kaç tanesi aşırı agresif ve şiddet dolu. Onlarla karşılaşıldığında kaçmaktan başka alternatif yok. Hayaletlerin sadece gözlüklerden bakılınca görülmesi, gerçek ve ölüler dünyasını birbirinden ayırmamızı sağlıyor fakat, gözlüğün takılıp takılmaması hayaletlerin davranışlarını etkilemiyor. O gözlük takılacak yani. Onlardan korunmanın tek yolu ise büyülü camlar. Oluşturulan bu düzen ve sistematik, filmin klasik korku filmi yaftasını söküp atıyor.

Bütün modellemeler çok başarılı. İçlerinden bir tanesi bile sırıtmıyor. Özellikle; Çakal, Çekiç ve Titan adlı hayaletler, gerek zarar verme şekilleri olsun, gerek tiplemeleri ile filmin gözdeleri. Öldürme şansları yüksek olsa da daha çok yaralayıp, kendi haline bırakma yöntemini kullanıyorlar. Bu da korku dozunu artıran etmenlerden.

O kadar olumlu eleştiri yaptık da hiç mi kusuru yok bu filmin, elbette yok. Bir kere de olmasın, ne çıkar. Orada burada yazılanlar yeter de artar bile. Hepinize iyi seyirler.


Thir13en Ghosts (2001) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder