Rec - Ölüm Çığlığı [2008]


Korkuyu iliklerinize kadar hissedeceksiniz...

Üniversite yıllarında el kamerası ile akraba düğünlerini, turistik bir geziyi veya bir konseri kayda almaktan zevk duyardım.

Üniversite yıllarında el kamerası ile akraba düğünlerini, turistik bir geziyi veya bir konseri kayda almaktan zevk duyardım. En çok da eşi dostu çekerken kameraya alışık olmayanların heyecana kapılıp değişik surat ifadelerini yakalamaya bayılırdım. Tecrübe kazandıkça haliyle bu tür aksiyonlar sıkıcı gelmeye başladı. Daha sonraları gece görüş moduyla arkadaşları uyurken çekmek gibi hobiler de kazanmaya başlamıştım. Her şey güzel gidiyordu ta ki Rec'i izleyene kadar. Rec'ten sonra el kameram hiç çalışmadı, üstünü toz kapladı.   
Hikaye, TV muhabiri olan Angela ve kameraman arkadaşı Pablo'nun bir İtfaiye merkezini konu alan çekimleriyle başlıyor. İtfaiyeciler ve onların gün içinde ne yaptıklarıyla ilgilenirken birden bire bir ihbar geliyor. Tabi bunu bulunmaz bir fırsat gören Pablo ve Angela da yola koyuluyorlar. İhbarın geldiği apartmana geldiklerinde her zamankinden farklı bir şeyle karşılaştıklarını anlamakta gecikmiyoruz. Yardım bekleyen yaşlı bir teyzeye yardım etmenin şevkiyle gelip kendimizi koridorda yaşlı teyzeden kaçarken buluyoruz. Ne olduğunu anlamadan giderek artan merakımız filmin sonuna kadar gerilimle beraber tırmanarak devam ediyor. Başrolü tv muhabirimiz Angela ve kameraman Pablo paylaşıyor. Filmde hiç gözükmeyen Pablo'nun başrolde olması el kamerasını tutuyor olması fakat kendisi sıkıcı bir kameraman değil. Angela ise İspanyolca'ya aşina olmayanlar için kulak törpüsü adeta. Arada bir bağırınca şenliğe dönüşüyor. O bağırırken hoparlörün sesini kısabilirsiniz. 

El kamerası çekim tekniğinin kullanıldığı filmler arasında altın gibi parlayan "Rec", kendisinden önceki bu tarz çekilen filmlere Osmanlı tokadını patlatırken kendisinden sonra çekilenlere ise adeta bir rehber oldu. Alışık olmayanlar başta biraz yadırgayabilir ancak film ilerledikçe çekim tekniğinin gerilimin başlıca sebebi olduğunu anlayacaksınız. Filmin sonu ise sürpriz severler için bulunmaz bir fırsat. Filmin sonunda öyle bir 15 dakika var ki, akıllara zarar. Hiçbir korku filminde bu 15 dakikanın heyecanını ve gerilimini bulamadım. Bulanlara saygım sonsuz. Alınmam, darılmam. İyi seyirler.


[Rec] (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder