The Terminal - Terminal

-İsminiz? …. -Viktor Navorski -Üzgünüm Bay Navorski ülkeye giremezsiniz!!!

Esprilerin sakin ve derinden yapıldığı ender filmlerden birisi diye düşünüyorum denk gelip de her seyredişimde. Birlikte o havaya girdiğinizden midir nedir bilinmez, film boyunca sanki hiç aceleniz yokmuş da Victor Navorski ile birlikte bekliyormuşsunuz gibi his uyanıyor bende. Eğer benim aksiyonla işim olmaz ve komedi olsun hatta birazda romantik olursa daha iyi olur diyorsanız “Terminal” tam da sizin filminiz diyebilirim.
Hayal ürünü olarak yaratılmış bir ülke (Krakozya), kendine özgü dili var. Siz ülkeden ayrıldınız ve iç savaş sonrası ülkenizde darbe oldu. Pasapotunuz iptal, giriş yapacağınız ülkeden ülkenize yapılan sorgulamalara muhatap bulunamıyor. Ne yapalım? …Biraz bekleyelim, düzelir yakında. 

Eğer Tom Hanks’in Forrest Gump filmini izlediyseniz, bu film onun devamı gibi hissettirebilir size. Bunu neden söyledim; karakterlere, kişiliklere bakıyorum üç aşağı beş yukarı aynı gibi. İkiside takıntılı, doğrunun ve iyiliğin gücüne inanıyorlar. İnsanlar onların bu yönlerinden çevrelerindeler. Komikler ama bunu bilerek yapmıyorlar. İkisinde de platonik olarak başlayan bir aşk var.

The Terminal (2004) on IMDb
 
Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder