The Legend of Hercules - Herkül: Efsane Başlıyor [2014]


Mitolojinin en popüler karakterlerinden biri olan Herkül sizlerle..
                                                                                                                     
Yunan mitolojisinde Herakles, Roma Mitolojisi'nde ise bilinen adıyla Herkül, başarmış olduğu 12 efsanevi görev ile insanüstü gücün sembolü olmuştur. Herkül, bu özellikleri sebebiyle sinema ve televizyon sektörü için bulunmaz bir esin kaynağıdır. Bu zamana kadar pek çok film ve dizide görmüş olduğumuz Herkül, son yıllarda yeniden sinema vasıtasıyla seyirci ile buluşmaktadır. Örneği 2014 yılında iki farklı Herkül filmi vizyona girmiştir.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsedelim. M.Ö. 1200 yılında Antik Yunan'da Kral Amphitryon ( Scott Adkins ), krallığını korku ve şiddet üzerine inşa etmektedir. Hemen hemen tüm şehirleri yakıp yıkarak fethetmiştir. Halkının barışa ve refaha kavuşması vaadiyle Tanrı Zeus'un şehvetine kapılan Kraliçe Alkmene ( Roxanne McKee ), kendisini Zeus'a sunmuştur. Bu ilişkiden Herkül'ü ( Kellan Lutz )dünyaya getirir. Gerçek kimliğinden habersiz büyüyen ve insanüstü gücüyle Herkül için öngörülen kaderde, zalim kralın hanedanlığını sona erdireceği ve şehre düzen getireceği yer almaktadır. Ancak Herkül'ün tek isteği Girit Prensesi Hebe ( Gaia Weiss ) ile evlenmektir. Fakat Kral Amphitryon'un Hebe ile ilgili planı, diğer oğlu Iphicles ( Liam Garrigan ) ile evlendirmektir. Kral, oğlu Herkül'ü ülke dışında bir göreve gönderir. Burada Herkül'e bir tuzak kurulur. Herkül, ölümden kurtulmuştur ancak esir düşmüştür. Gerçek kimliğini öğrenen Herkül'ün önünde iki seçenek vardır. Ya ülkesine gidip Hebe ile kaçacaktır ya da kaderinin gereğini yapıp ülkesine refah ve huzuru getirecektir.

Hikaye olarak mitolojideki klasik Herkül hikayesini anlatmak yerine bir aşk üçgeni etrafında bir hikaye tercih edilmiştir. Bu durum aslında farklı bir Herkül filmi çekmek için iyi bir tercih gibi görülebilir. Ancak tam içi doldurulamayan ve derinlemesine işlenmemiş hikayesi, belki de filmin en zayıf yanı olmuştur. 

Hikaye olarak sahip olduğu eksikliklerini yine bu tarz filmlerde her zaman gördüğümüz üzere aksiyonla doldurmaya çalışan film, bu bakımda seyirciyi tatmin edecek düzeydedir. Sağlam aksiyonu, iyi kurgulanmış savaş sahneleri ve başarılı görsel efektleri ile belli bir seviyeyi yakalayabilmiş bir filmdir.

Oyunculuk olarak Kellan Lutz'un Herkül'ü karakterinin hakkını verdiğini söyleyebilirim. Ancak filmi sırtlayan isim kesinlikle Kral Amphitryon karakterini canlandıran Scott Adkins'tir. Scott Adkins'in karizması ve dış görünüşü ile kesinlikle Herkül'ün önüne geçtiğini belirtmeliyim.

Sonuç olarak fazla bir beklentiye girmeden vakit geçirmelik bir aksiyon filmi arıyorsanız, bu film izlenebilir. Ancak izleyecek başkaca filmlerim var diyorsanız, sizin için vakit kaybı da olabilir. Tercih size kalmış.

The Legend of Hercules (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder