The Happening - Mistik Olay [2008]


İyi başlayan, ortalarda bocalayan ve sonu bağlanamayan bir film..

                                                                                             
İşaretler ve Altın His gibi efsanevi filmlere imza atmış yönetmen M. Night Shyamalan'dan son derece ilginç ve gerilim dolu bir film "The Happening / Mistik Olay" filmi.

Kısaca filmin konusundan bahsedelim. Günümüzde New York'ta Central Park ve çevresinde, anlam verilemeyen intihar olayları gerçekleşmeye başlamıştır. Bir anda inşaat işçileri kendilerini boşluğa bırakmakta, parkta oturanlar ellerine geçirdikleri şeylerle kendilerini öldürmektedirler. Zaman geçtikçe bu anlamlandırılamayan intihar vakaları tüm dünyaya yayılmıştır. Bir türlü intiharların önüne geçilememiştir ve bu intiharların neden kaynaklandığı da büyük muammadır. İşte böyle bir ortamda Elliot Moore ( Mark Wahlberg ) ailesini hayatta tutmak için çok çabalamak zorunda kalacaktır.

Bu filmi ikiye ayırarak yorumlamak daha doğru olur düşüncesindeyim. Zira filme, ortalarına kadar hakim olan gizem ve gerilim ortamı çok farklı bir hava katmıştır. İnsanların birden bire intihar etmeleri ve bu intiharların sebebinin henüz anlaşılamadığı zamanlarda film, mükemmel bit şekilde ilerlemektedir. Ancak olayların arkasındaki gerçeklerin anlaşılması ile birlikte gizem ortamı dağılmakta ve bu andan itibaren ilerlemekte zorluk çeken bir film izlemekteyiz. Olayların çözülmesi ile birlikte film senaryo olarak bocalamaktadır. Hele ki son derece anlamsız biten finali ise her şeyin üstüne adeta tüy dikmektedir. 

Oyunculuk olarak, Mark Wahlberg'in, anlaşılmaz olaylara şahit olan şaşkın insan rolünün hakkını verdiğini, Zooey Deschanel'in gizem ve esrarengiz kadın rolünü başarıyla canlandırmış olduğunu söyleyebilirim. 

Sonuç olarak iyi başlayan ancak zaman ilerledikçe bocalayan ve final yapamayan bir film ile karşı karşıyayız. İzlediğinizde zaman kaybı olacak bu filmi izlemek tamamen size kalmıştır. İzleyecek başkaca filmleriniz varsa o filmleri izleyin derim.


The Happening (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder