The Hills Have Eyes 2 - Tepenin Gözleri 2


Çöldeki stresli dakikalar kaldığı yerden devam ediyor. Ancak bu sefer daha vahşice....
                                                                   
2006 yılında çekilmiş olan yeniden yapım filminin devamı olan bu film, Carter ailesinin başından geçen olayların iki yıl sonrasını konu alıyor.

Filmin konusuna göre Amerikan hükümeti, New Mexico çölünde 1945 ile 1992 yılları arasında gizli pek çok nükleer deneme yapmıştır. Bölgede bulunan madenci halka, bölgeyi boşaltmaları için defalarca uyarı yapılmış olmasına rağmen, madenciler nükleer denemelerin yalan olduğunu düşünmeleri sebebiyle kasabalarını terk etmemişlerdir. Ancak denemeler yapılmış ve de madenci kasaba halkı radyasyon sebebiyle mutasyona uğramıştır.

İkinci filmin konusundan bahsetmek gerekirse. Filmde, New Mexico çölünde bilimsel araştırma yapmakta olan bir grup bilim adamına malzeme götürmekte olan çaylak milli muhafız birliği askerlerinin başından geçenler anlatılmaktadır. Askeri birlik, araştırma yapılan bölgeye geldiğinde, kamp alanının yerli yerinde durduğu ancak herhangi bir bilim adamının bulunmadığı bir tablo ile karşı karşıya kalacaklardır. Yaptıkları kısa bir araştırmanın ardından, prefabrik tuvaletin içinde, ölmekte olan bir bilim adamını bulurlar. Ardından dağlardan bir sinyal ( ayna parlaması ) alırlar. Olayları araştırmaya karar veren birlik, kısa zamanda yola koyulur. Ancak kısa zamanda yalnız olmadıklarını çok acı bir şekilde öğreneceklerdir. Artık ölüm kalım savaşı başlamıştır.

Daha ilk sahneden itibaren, gerilimin tavan yaptığı bir film ile karşı karşıyayız. Tıpkı ilk filmde olduğu gibi bu filmin de ilk sahnesi, nasıl bir film izleyeceğimizi bizlere tarif eder bir şekilde tasarlanmıştır. Ardından kısa bir süre merak uyandıracak şekilde film başlamakta ve bu kısa sürenin ardından da olaylar iğrençleşmektedir. Hikaye olarak ilk filmden tek farkı, mutasyona uğramış kasaba halkının bu sefer farklı bir amaçla hareket ediyor olmasıdır. Ancak bu ikinci filmin geçtiği mekanlar olarak ( ki genellikle karanlık madenlerde geçmektedir film ) daha stresli olduğunu, gerilimin film sonuna kadar hiç azalmadığını belirtmeliyim.

Pek çok sinema sitesinde ilk filme daha yüksel puan verildiğini görsek de benim şahsi kanaatin, ikinci filmin daha başarılı olduğu yönündedir.

Filmle ilgili olumsuz söyleyebileceğim tek şey, türe herhangi bir yenilik getirmiyor olmasıdır.

Evde vakit geçirmelik bir gerilim filmi izlemek istiyorsanız, Tepenin Gözleri 2 sizin için iyi bir tercih olacaktır düşüncesindeyim.

The Hills Have Eyes II (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder