The Family - Belalı Tanık [2013]


Luc Besson tarzı bir mafya ve intikam filmi...
                                                                                                             
New Yorklu bir mafya babası, FBI ile yapılan işbirliği, tanık koruma programı ve mafya babasının itirafları sonucunda hapse giren diğer mafya üst düzey yöneticilerinin intikam yemini. Kısaca The Family / Belalı Tanık filmini özetlemek gerekirse, kurulacak cümle tam da bu şekilde olur herhalde.

Neyse konuyu biraz daha açalım. Giovanni Manzoni ( Robert De Niro ) ikinci bir ailesi gibi olan çetesini ihbar ettikten sonra ailesi ile birlikte tanık koruma programına dahil olmuştur. Son on yılda pek çok yer değiştiren ailenin son durağı Fransa Normandiya'da küçük bir kasabadır. Blake ailesi olarak Normandiya'da yaşamaya başlarlar. Burada normalmiş gibi davranmaya çalışan Blake ailesi, zaman zaman karşılaştıkları problemlerini "aile içi" yöntemlerle çözme alışkanlıklarından kurtulamamışlardır. Bu arada hapse düşmüş olan mafya üyeleri de boş durmamaktadırlar. Her yerde Giovanni Manzoni ve ailesini arayan mafya, büyük bir tesadüf sonucunda, aradıklarını bulurlar. Bundan sonrasında ise Giovanni Manzoni ve ailesi için ölüm kalım savaşı yaşanacaktır.

Film, klasik bir intikam alma hikayesi üzerine kurulmuştur. Ancak filmin hikaye kurgusunun tam da dengeli bir şekilde kurulmuş olduğunu söylemek zordur. Zira aile bireylerinin tanıtımı, her bir bireyin karşılaştığı sorunları aile için yöntemlerle çözmesi gibi hususlar filmde çok büyük yer kaplarken, asıl ana hikayede yer alan intikam alma hususuna çok kısa bir süre verilmiştir. Hatta filmin sonuna kadar izlenenleri intikam alma hikayesine bağlayabilmek için hiç bir emek gösterilmemiştir. Bu bağlama "ancak filmlerde olur" dedirtecek şekilde çok büyük bir tesadüfe bağlanmıştır. Hikayede dengenin sağlanamamış olması sıkıcı bir anlatımın meydana çıkmasına neden olmuştur.

Robert De Niro ve Tommy Lee Jones gibi sinemanın iki efsanevi aktörünü bünyesinde barındıran film, bu iki aktörden tam manada yararlanamamıştır düşüncesindeyim. Robert De Niro, senaryo el verdiğince rolünün hakkını vermiştir. Ancak Tommy Lee Jones'un rol olarak çok silik kaldığını belirtmeliyim. Bu sebeple eldeki malzeme adeta çar çur edilmiştir.

Kısacası gerek konu olarak gerekse oyuncu kadrosu olarak eldeki malzeme ziyan edilmiştir. Bu sebeple izleyip izlememek tamamen size kalmıştır.
The Family (2013) on IMDb

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder