The Croods - Croodlar [2013[

Devir ne olursa olsun aile olmak önemlidir!!!

                                                                                                            
Aile olmak, aileyi oluşturan her bir bireylerin farklı karakterleri ve farklı özellikleri olsa da sonuç olarak her ne olursa olsun birbirine destek olmak, zorluklara karşı beraber göğüs germek, karşılıksız sevmek ve sevilmek, beraber sevinmek ve beraber üzülmektir. Devir ve zaman fark etmeksizin aile olabilmenin değeri hiç bir şeyle değiştirilemez düşüncesindeyim.

"Crood'lar" filminde ise taş devrindeki bir ailenin yaşamına konuk oluyoruz. Bu film ile üç çocuğu, karısı ve kayın validesi ile birlikte yaşayan Grug'un ( Nicolas Cage ) maceraları anlatılmaktadır. Konudan kısaca bahsetmek gerekirse; Ailenin reisi Grug'un tek amacı vardır; o da ailesini güvenli bir ortamda tutmaktır. Ancak bunu yaparken de biraz baskıcı davranmaktadır. Zira gece olduğunda güvenle yaşadıkları mağaranın kapısına çok büyük bir kaya koymakta ve kimsenin dışarı çıkmasına izin vermemektedir. Ancak ailenin meraklı kızı Eep ( Emma Stone ) dünyanın çok büyük olduğu ve gezilip görülecek ve de keşfedilecek çok yer olduğu düşüncesindedir. Bir gün başlarına gelen felaket sonrasında güvenli yuvaları yok olan Croodlar, yeni yaşam alanları ve güvenli bir yaşam yeri bulabilmek için maceraya atılmak zorunda kalacaklardır. Tesadüfen karşılarına çıkan bu yeni dünyada türlü heyecanlar kendilerini beklemektedir.

Günümüzde çekilen animasyon filmler, artık teknolojinin de gelişmesiyle neredeyse gerçeğe yakın bir görüntü kalitesini yakalamaktadır. İşte böyle bir ortamda iyi bir animasyon filminden söz edebilmek için sağlam bir hikayenin bulunması gerekmektedir. İşte Croodlar filmi de son derece sağlam bir hikayeye sahip eğlenceli bir animasyon. Aile teması gerçekçi ve eğlenceli bir şekilde seyirciye yansıtılmış durumda. Aile ilişkilerinin önemini vurgulayan ve her bireyin kendine ait karakterinin farklılığı ne olursa olsun aile olmanın önemli bir değer olduğu düşüncesi adeta bir ders şeklinde izleyenlere sunulmuştur. Özellikle baba-kız ve baba-kaynana arasındaki tatlı sürtüşmeler çok güzel düşünülmüş ve kurgulanmıştır. 


Aileyi oluşturan her bir birey üzerinde fazlaca kafa yorulmuş olduğu ve üzerinde titizlikle çalışıldığı çok belli. Özellikle Grug, Eep ve büyükanne Gran karakterleri çok eğlenceli olmuş düşüncesindeyim. Bu üç karakterin arasında büyükanna Gran karakterine ayrı bir parantez açmak gerekir düşüncesindeyim. Zira espirileri ile filmin eğlenceli yapısı içinde ne vazgeçilmez karakter olmuştur.

Sonuç olarak sağlam aksiyonu ve eğlenceli anlatımı ile son zamanlarda izlediğim en iyi animasyon filmlerinden biri olan Croodlar'ı hala izlemediyseniz izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.

The Croods (2013) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder