The Adventures of Tintin [2011]


Çocukluğumuzun araştırmacı gazetecisi yeniden iş başında...
                                                        
Belçikalı yazar ve çizer Georges "Hergé" Remi'nin yarattığı Tenten karakteri, yönetmen Steven Spielberg ve yapımcı Peter Jackson ile bir kez daha hayat buluyor. Üçleme olarak tasarlanan film serisinin ilk filminin hikayesi "The Secret of the Unicorn" ve "Red Rackham's Treasure" kitaplarının öykülerinin harmanlanması ile oluşturulmuştur.

Hikayemiz genç ve başarılı gazeteci Tenten'in ( Jamie Bell tarafından seslendirilmiştir ) bir gemi maketini satın alması ile başlıyor. Satın almış olduğu gemi maketinin evinden çalınması ile birlikte araştırmalara başlayan Tenten, bu gemi maketinin inanılmaz bir sır barındırdığını keşfeder. Sevimli köpeği Milu ile birlikte bu sırrın peşine düşen Tenten'in yolu Kaptan Haddock ( Andy Serkis ) ile kesişir. Kaptan Haddock'un aile geçmişi ile ilgili olan bu sırrı çözmek için dalgalı denizlerden Kuzey Afrika çöllerine kadar macera peşinde koşan kahramanlarımız en sonunda kötü adam İvan İvanoviç Sakharine’in ( Daniel Craig ) hedefi haline gelirler.

Steven Spielberg'ün yayın haklarını alabilmek için 25 yıl uğraştığı Tenten, bu kez muhteşem bir film ile beyazperde de boy göstermektedir. Gerçekten de bu zamana kadar hiç bir animasyon filminde olmayan son derece başarılı ve sürprizli hikayesi ile gerçeğe yakın animasyon tekniği ile son zamanlarda izlemiş olduğum en iyi animasyon filmidir. Bir an bile olsun düşmeyen temposu ile sonuna kadar hiç sıkmadan kendisini izlettiren büyükler için yapılmış ancak küçüklerin de izlemesinde herhangi bir sakınca bulunmayan bir animasyon filmi.  

Bu zamana kadar hala izlemediyseniz, Steven Spielberg ve Peter Jackson gibi sinema sektörünün önde gelen isimlerinin bir arada çalıştığı bu filmi de zaman bulduğunuzda mutlaka izlemelisiniz.

The Adventures of Tintin (2011) on IMDb


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder