The Change-Up / Hayat Sana Güzel [2011]

Başkasının hayatına imrenmek mi? Bir daha düşünün!!!

Çocuklukları birlikte geçmiş ancak son zamanlarda ayrı düşmüş olan Mitch ( Ryan Reynolds ) ve Dave'in ( Jason Bateman ) hikayesinin anlatıldığı eğlenceli ve komik bir film " Hayat Sana Güzel". 

Başarılı bir avukat olan Dave, yüksek maaşlı bir işe, güzel bir eşe ve üç tane de birbirlerinden sevimli çocuğa sahiptir. Hayatının bu aşamasında, en önemli iş anlaşmasını yapmak üzeredir ve çalıştığı avukatlık şirketinde ortaklığa yükselmesine ramak kalmıştır. Mitch ise iş güç sahibi olmayan, günü birlik yaşayan ve herhangi bir sorumluluk ve dolayısıyla stres sahibi olmayan bir hayat yaşamaktadır. Biri diğerinin hayatına imrenirken bir sabah birbirlerinin bedenlerinde uyanırlar. Eski hayatlarına dönmeye çabalarken yeni hayatlarını mahvetmemek için çok çaba sarf etmek zorunda kalacaklardır.

Klasikleşmiş bir konu ve bu konuda pek çok film de çekilmiş olsa da bence türünün başarılı bir örneği olarak gösterilebilecek bir yapım olmuş düşüncesindeyim. Zira karşısındakinin hayatına imrenseler de sonuç olarak kendi hayatlarının ne kadar kıymetli olduğu teması başarılı bir şekilde anlatılmış durumda. Ayrıca tamamen zıt bir hayat yaşamak zorunda kalarak kendi hayatlarını daha iyiye götürebilmeyi öğrenmeleri de gayet başarılı bir şekilde anlatılmıştır. Ayrıca Ryan Reynolds ve Jason Batemanin de iyi bir ikili olduğu düşüncesindeyim. 

Film ile ilgili olumsuz tek söyleyebileceğim +18 esprilerin biraz fazla olması olabilir. Zira bu tip sahneler üzünden büyük bir ihtimalle ailecek ( eş ile olabilir ancak çoluk çocukla izlenemeyeceği düşüncesindeyim ) izleyemeyeceksiniz. 

Sonuç olarak yaşamın stresinden sıkıldıysanız, boş vaktinizi değerlendirebileceğiniz eğlenceli bir film.İzlerseniz pişman olmayacağınız ortalamanın üstünde başarılı bir komedi filmi.

The Change-Up (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder