Hysteria - Mutlu Et Beni [2012]


Garip ihtiyaçlar garip icatları doğurur!!
                                                                                                                          
Bu filmi izledikten sonra film hakkında yazıp yazmamak konusunda biraz kararsız kaldım. Zira film konu itibariyle biraz müstehcen geldi bana. Her ne kadar ilginç ve eğlenceli bir film olsa da dediğim gibi pek ailecek izlenecek bir film değil düşüncesindeyim. He bunu söylerken de açık seçik sahnelerin çok fazla olduğu izlenimi de oluşmasın. Sadece konu itibariyle film müstehcendir. Filmin konusu en kısa şekilde söyle özetlenir herhalde: “Vibratörün İcadı” (!)

Hikayenin de gerçek hayattan alıntı olduğunu da belirterek filmin konusuna geçmek isterim.

Victoria dönemi Londra’sı. Sene: 1880. Meslektaşlarının ortaçağdan kalma uygulamaları karşısında hayal kırıklığına uğrayan genç doktor Mortimer Granville (Hugh Dancy), özel el hizmetleriyle kadınların ‘histerilerini’ tedavi eden Dr. Dalrymple (Jonathan Pryce) hesabına çalışmayan başlar. Bu hizmete talep o kadar artar ki Mortimer durumla başa çıkamaz hale gelir. Arkadaşı Edmund (Rupert Everett) ile birlikte vibratörü icat ederler ve bu icat inanılmaz başarı kazanır. Bu sırada Mortimer, Dr. Dalrympel’ın güzel ve aykırı kızı Charlotte’a (Maggie Gyllenhall) aşık olur. Aslında evvela Charlotte’un kız kardeşi Emily’e (Felicity Jones) abayı yakan Mortimer, daha sonra gerçek güzelliği bulacaktır.

Öncelikle filmde kullanılan kostümlerin ve filmin çekildiği mekanların 18.yüzyıl Londrası'nı gayet başarılı bir şekilde seyirciye yansıtabildiği düşüncesindeyim. Mekan tasarımları ve kostümler son derece başarılıdır.

Hikaye müstehcen olsa da kurgulanışı ve seyirciye eğlenceli bir şekilde aktarılışı son derece başarılıdır.

Sonuç itibariyle farklı bir film izlemek ve eğlenceli vakit geçirmek istiyorsanız, izlemenizi tavsiye ederim.

Hysteria (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder