Jack Ryan: Shadow Recruit - Jack Ryan: Gölge Ajan [2014]

Başarılı bir ajan filmi. İzlemeye değer.

Amerika ile Rusya arasında yaşanan veya hala yaşanmakta olan soğuk savaş üzerine pek çok film çekilmiştir. Her ne kadar soğuk savaşın şekli değişmiş olsa da iki ülke arasında yaşanan çekişme günümüzde de devam etmektedir. Bu filmde ise Amerika ile Rusya'nın arasında, Türkiye üzerinden geçecek olan dördüncü petrol boru hattı yüzünden gerginlik yaşanmaktadır.


Eski asker Jack Ryan ( Chris Pine ), Afganistan'da geçirdiği bir helikopter kazası sonucunda, iki askeri kurtarmıştır. Ancak bu kazanın ardından sakat kalma tehlikesi atlatmış ve sekiz ay boyunca bir askeri fizik tedavi merkezinde tedavi almak zorunda kalmıştır. Bunun ardından Thomas Harper ( Kevin Costner ) tarafından CIA'de finansal analist olarak göreve başlar. CIA tarafından Rus ortağı olan bir finans şirketinde global çapta terörizme destek olan finans kaynaklarını araştırmak için işe sokulur. yaptığı araştırmalar sonucunda Amerikan ekonomisini batıracak olan bir komplonun farkına varması sonrasında, bu komplonun ardında yer olan Rus iş adamı Aleksandr Cherevin'i ( Kenneth Branagh ) incelemek ve komployu engellemek için Rusya'ya gitmek zorunda kalır. 

Roman yazarı Tom Clancy'nin popüler karakteri olan Jack Ryan'ın hikayesinin anlatıldığı bu filmde, konu gayet başarılı bir şekilde kurgulanmış ve beyazperdeye aktarılmış durumda. Yeterli aksiyonu ile Chris Pine ve Kenneth Branagh'ın başarılı oyunculukları ile yeterli gerilimi ile gayet başarılı bir film ile karşı karşıyayız. Ufak tefek mantık hatalarına rağmen, kendisini sonuna kadar sıkılmadan izlettiren bir film dersem yanlış söylemiş olmam. Mantık hataları derken bunlara bir kaç örnek olarak şunları söyleyebilirim: Global terörizme karşı oluşturulmuş olan ekibin başı olan Kevin Costner'ın, yeni yetme ajan Jack Ryan kadar olaylara hakim olamaması, her türlü sorunu Jack Ryan'ın çözmesi, Rusya'da ilk otel sahnesindeki cinayet girişimi. Ancak dediğim gibi bunlar ufak tefek sorunlar ve filmin izlenebilirliğini çok fazla etkilemediği düşüncesindeyim.

Sonuç olarak gayet başarılı bir gizli ajan filmi. Aksiyon ve gerilim filmlerinden hoşlanıyorsanız izlediğinize pişman olmayacağınız başarılı bir film.

Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder