The Boondock Saints - Şehrin Azizleri

Bir rüya gördüm; bundan sonra şehrin koruyuculuğunu yapacağım.! 

Bir bar kavgasında mafyanın adamlarından ikisinin öldürülmesi ve bunu gerçekleştiren Connor (Sean Patrick Flanery) ve Murphy (Norman Reedus) kardeşlerin polise teslim olmaya karar vermeleri sonrasında, olayın nefsi müdafaa olmasının anlaşılması üzerine kahraman olarak ilan edilmeleri ile başlıyor film.

Polis merkezinde geçirilen gecede ikiz kardeşler aynı rüyayı görmeleri sonucunda bundan sonraki hayatlarının anlamını ve amacını keşfederler. Tanrının onları kötülüğe karşı savaşmaları için görevlendirdiğine inanmaları ve eski İtalyan mafyası işlerini yapan Rocco (David Della Rocco)’nun da kendilerine katılması ile suç ile mücadeleye başlarlar. Ünlü İtalyan babası Papa Joe (Carlo Rota)’nun onları kendisi için tehdit olarak görmesi sonrası, ikizleri ortadan kaldırmak için II Duce (Billy Connolly) ile anlaşması ve ortaya çıkan sürpriz senaryo hareketliliği arttırmakta. Filmde aksiyon sahneleri (diğer filmler düşünüldüğünde) az gibi görünse de kafanızın içinde arka planda devamlı bir hareketlilik var gibi oluyor. Bu filmde belki Rocco karakteri biraz abartılı olmuş diyebilirim ya da ikizlerin aşırı soğukkanlılığı Rocco karakterini çok abartılı göstermiş.

Dedektif Smecker (Willem Dafoe)’in olayları çözümleme yöntemleri bir an için Sherlock Holmes tarzı gibi görünse de aslında pek de öyle olmadığını göreceksiniz. Olayları çözümlerken filmi tekrar çekiyormuş gibi bir durum var. Şöyle ki; mafyanın adamları öldürülmüş ama filmde nasıl öldürüldüğü gösterilmiyor sadece olay yerine gelen dedektif anlatmaya başladığında bu sahneler gösterilmeye başlanıyor. Tabii bu da filmin seyrini bence daha cazip hale getiriyor.

Filmin sonunda mafya ile olan mücadele sürprizlerle de olsa kazanılıyor ancak sorulması gereken, filmde verilmeye çalışılan mesajlar sonda sorgulanmış. Sizlerin de filmin sonunda (eğer tek başınıza izlemiyorsanız) üzerinde konuşulabilecek bir sorunuz olabilir. 

The Boondock Saints (1999) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder