The Italian Job - İtalyan İşi [2003]


Son derece akıllıca düşünülmüş olan mükemmel bir intikam filmi
                                                                                                                                                   
Dünya üzerinde gerçekleştirilmiş olan büyük elmas veya altın soygunları, film sektörüne de pek çok açıdan ilham kaynağı olmuştur. Bu zamana kadar pek çok soygun temalı film vizyona girmiştir. Ocean's Eleven, The Bank Job ve The Italian Job filmleri bir çırpıda aklıma gelen başarılı soygun filmleridir.

1969 yılında ilk kez çekildiğinde büyük beğeni kazanmış olan İtalyan İşi filmi, 2003 yılında yeniden çekilmiştir. Filmimizin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse;

"John Bridger ( Donald Sutherland ) ve Charlie Croker ( Mark Wahlberg ) önderliğindeki hırsız ekibi Venedik İtalya'da yaklaşık 35 Milyon Dolar değerinde altın soygununa imza atarlar. Soygun başarılı gider ve altınla İsviçre'ye kaçarlarken içlerinden Steve ( Edward Norton ) kendilerine ihanet eder. Steve, John Bridger'i öldürür ve diğer ekip arkadaşlarını ölüme terk ederek tüm altınla birlikte kaçar. Aradan bir yıl geçer. Los Angeles şehrinde Steve'in izini bulan ve John Bridger'in kızı Stella Bridger ( Charlize Theron ), Charlie Croker, Handsome Rob ( Jason Statham ), Lyle ( Seth Green ) ve Left Ear ( Mos Def ) isimli usta hırsızlardan oluşan ekip intikam almak için kolları sıvar. Üst seviye güvenlik önlemleri bulunan Steve'în evini soymak için akıl almaz bir plan kuran ekip, acaba bu işte başarılı olup Steve'yi alt edebilecek mi? İzleyip göreceğiz.

Filmin başarısındaki en büyük etmen, kesinlikle birbirinden ünlü isimlerden oluşan oyuncu kadrosudur. Mark Wahlberg, Edward Norton, Jason Statham, Charlize Threon, Donald Sutherland gibi başarılı oyuncuların muhteşem performansları ile üst seviye bir film meydana çıkmıştır. Bunun yanında hikayenin kurgulanışı, akıl dolu ve zekice tasarlanmış olan intikam planı, aksiyon sahneleri ( özellikle mini cooperlar ile yapılan kaçış sahnesi ) ile izlemiş olduğum en iyi intikam filmlerinden biridir. İntikam filmi dediysem, öyle kan gövdeyi götüren filmlerden bahsetmiyorum tabiki. Akıl akıldan üstündür diyebileceğimiz bir intikam filmi dersem daha doğru söylemiş olurum.

Kaldı ki bu filmin ilk kez 1969 yılında vizyona girmiş olan filmin yeniden çekilmesi olarak düşündüğümüzde hikaye olarak ne kadar başarılı bir iş çıkarıldığı daha net anlaşılacaktır düşüncesindeyim.

Sonuç olarak soygun ve intikam filmlerinden hoşlanıyorsanız bu filmden büyük zevk alacağınız düşüncesindeyim. İzlemenizi tavsiye ederim.

The Italian Job (2003) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder