The 100



Nükleer savaş ve sonrasında insanoğlunun taş devrine dönüşü..." Üçüncü Dünya Savaşı'nın ne çeşit teknolojik silahlarla yapılacağını bilmem ancak Dördüncü Dünya Savaşı'nın taşla ve sopayla yapılacağından eminim.. Albert Einstein"

Bu diziyi izlemeye başladığım anda Einstein'ın bu sözü aklıma geldi. Çünkü dizinin konusunu kesinlikle bu söz oluşturmaktadır.

Yaşanan nükleer savaş sonrasında yayılan radyasyon sebebiyle Dünya, yaşanmaz bir yer haline gelmiştir. Dünya yörüngesinde uzay istasyonları bulunan 12 ülke, bu uzay istasyonlarını birbirine bağlayarak "Ark" adı verilen devasa bir uzay üssü kurmuşlardır. Nükleer savaştan kaçabilenler "Ark" uzay istasyonunda yaşamaya başlamışlardır ve Dünya'da artık yaşam bulunmamaktadır. Ancak insan ırkının devam edebilmesi için bu uzay istasyonunda çok katı kurallar mevcuttur. Yemek karne ile dağıtılmakta, birden fazla çocuk yapılamamakta ve toplumun geleceğini tehlikeye atabilecek her türlü davranış infaz ile sonuçlanmaktadır(böyle bir doğum olursa ikinci çocuk infaz edilmekte ve uzay boşluğuna atılmaktadır). Nükleer savaşın üzerinden 97 yıl geçmiştir ve "Ark Uzay İstasyonu" tükenmenin eşiğine gelmiştir ve artık tamir mümkün değildir. Ancak bu durumu sadece yönetici konseydekiler bilmektedir. Bu sebeple dünyanın yaşanabilir olup olmadığını tespit edebilmek için tamamı çocuklardan oluşan 100 mahkum dünyaya gizlice gönderilir. Ancak Dünya, Arktakilerin zannettiği gibi terk edilmiş ve boş değildir. Artık Dünyadaki çocuklar, hayatta kalabilmek için hem doğa şartlarıyla hem de bilinmedik düşmanlarla mücadele etmek zorundadır.

Öncelikle belirtmek isterim ki dizi bu yazıyı yazdığım gün itibariyle hala güncel olarak devam etmektedir ve şu anda ikinci sezonunun sonuna yaklaşmaktadır. Her bir sezonun da 13 bölümden oluştuğunu da belirtmeliyim. Bölümler de klasik yaklaşık 45 dakika üzerinden çekilmektedir.

Neyse; dizinin konusu klasik dünyanın yok oluşu ve insanoğlunun yeni yaşam alanları bularak soyunu devam ettirebilme teması üzerine kurulmuştur. Ancak Dünyanın 97 yıl sonraki hali, Arkta yaşanan iç çekişmeler ve sıkıntılar, Dünyadaki gizem gibi unsular gayet başarılı bir şekilde kurgulanmış durumda. Her ne kadar fazla tanınmamış oyunculardan oluşmuş olsa da ve ayrıca kalabalık bir oyuncu kadrosuna da sahip olsa dizideki karakterlerin itinayla oluşturulduğunu ve başarılı bir şekilde canlandırıldığını belirtmeden geçemeyeceğim. Hikaye belli başlı kişiler etrafında dönse de diğer yan rollerde bulunanlar işlerinin haklarını vermiş durumda. Bu da dizinin izlenirliğini önemli derece arttıran unsurlardan biridir.

Sonuç olarak; sağlam hikayesi ve başarılı oyuncu kadrosu ile takip etmeye değer dizilerden biri. İzlemenizi tavsiye ederim.

Yayınlanma Yılı  : 2014
Yaratıcı                : Jason Rothenberg
Oyuncular            : Eliza Taylor - Clarke Griffin (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Paige Turco -  Dr. Abigail Griffin (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Bob Morley -  Bellamy Blake (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Marie Avgeropoulos - Octavia Blake (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Devon Bostick - Jasper Jordan (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Christopher Larkin - Monty Green (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Isaiah Washington - Chancellor Thelonious Jaha (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Henry Ian Cusick - Councillor Marcus Kane (29 Bölüm, 2014-2015)
                               Lindsey Morgan - Raven Reyes (27 Bölüm, 2014-2015)
                               Ricky Whittle - Lincoln (24 Bölüm, 2014-2015)
                               Thomas McDonell - Finn Collins (22 Bölüm, 2014-2015)
                               Richard Harmon - John Murphy (15 Bölüm, 2014)
                               Sachin Sahel - Jackson (15 Bölüm, 2014-2015)
                               Eve Harlow - Maya (13 Bölüm, 2014-2015)
                               Jarod Joseph - Nathan Miller (12 Bölüm, 2014-2015) 
IMDB Puanı         : 7,7
Mazlum Puanı      : 8
Tür                        : Bilim-Kurgu, Drama
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder