Better Call Saul


Breakin Bad dizisinden hatırladığımız Saul Goodman'ın geçmişine tanıklık etmeye hazır mısınız ?

                                                                                                                                                                     
Breaking Bad dizisinin yaratıcılarından ( Vince Gilligan ve Peter Gould ) Breakin Bad evreni ile yakından alakalı olan ve çıkarcı avukat Saul Goodman'ın hayatının anlatıldığı yeni dizi "Better Call Saul". Breakin Bad'in bitiminden sonra duyurulduğunda dizinin hayranlarını heyecanlandıran bu yeni yapım ile birlikte bakalım beklentiler karşılanabilecek mi ? izleyip göreceğiz.
Anlayacağınız üzere Breaking Bad dizisinin spin-off'u olacak ( var olan diziden ve hikayesinden yeni dizilerin yaratılması şeklinde çevirebiliriz ) bu dizi ile Saul Goodman'ın hayatına ve özellikle geçmişine tanık olacağız. 
Walter White / Heisenberg'in krallığının çöküşünün ardından, kendisi ile ilgili olan pek çok kişinin de hayatı genelde olumsuz yönde değişmiştir.  Heisenberg'in egosu yüzünden hayatta kalabilenlerin hayatları paramparça olmuştur. Hayatı değişen karakterlerden biri olan ve her zaman paçayı kurtarmanın bir yolunu bulmuş olan Avukat Saul Goodman ise o hep bahsetmiş olduğu tek telefon ile "geri dönüşü olmayan yola" girmiştir. Breaking Bad'ın sonunda hatırlayacağınız üzere, Saul, açmış olduğu bir telefon ile eski hayatına veda etmiş, her şeyi arkasında bırakarak kaçmıştır. Artık yeni bir şehirde, yeni bir kimlik ile hayatına devam etmek zorunda kalmıştır.
Breakin Bad sonrası bir zaman diliminde başlayan "Better Call Saul" dizisnde, Saul Goodman'ı yeni kimliğine alışmaya çalışmasına ve eski hayatına özlem duymasına şahit oluyoruz. Breaking Bad dizisine yapılan göndermelerle seyircinin hafızası tazelenmeye çalışılıyor adeta. Böyle bir girişin ardından 2002 Mayıs ayına gidiyoruz. Yani Saul Goodman'ın, Jimmy McGill olduğu zamana. Buradan da Saul Goodman'ın, hep bahsetmiş olduğu bu geri dönüşü olmayan yol olayını ilk kez kullanmadığını anlıyoruz.
Jimmy McGill, mesleğinde henüz kendi ismini tam olarak duyuramamış olan deyim yerindeyse mali açıdan sürünen bir avukattır. Breaking Bad dizisinden tanıdığımız Saul Goodman karakterinin aksine henüz ahlaki değerlerini yitirmemiş bir avukattır aslında Jimmy McGill. Ancak yine de sütten çıkmış ak kaşık da değildir hani. Sonuç olarak para kazanmak ve hayatını idame ettirmek için bazı şeylerden vazgeçmesi gerekmektedir. Vazgeçeceği şey ise ahlaki yapısı olacak gibi görünmektedir.
Hikaye örgüsü bakımından, nasıl ki Breaking Bad dizisinde Walter White karakterinin Heisenberg'e dönüşümü detaylı bir şekilde anlatılmışsa Better Call Saul dizisi ile de Jimmy McGill karakterinin nasıl Saul Goodman'a dönüşeceği anlatılacaktır.
Şu zamana kadar henüz iki bölüm yayınlanmış olsa da hikayenin güzel tasarlandığını söyleyebilirim. Breaking Bad dizisinin en ilginç karakterlerinden biri olan Saul Goodman'ın, bu durumlara nasıl geldiğini görmek güzel olacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca yine Breaking Bad dizisinden hatırladığımız Tucco ve Mike karakterlerini yeniden görmek de ayrı bir hoşuma gitti dersem yanlış söylemiş olmam herhalde.
Sonuç olarak yeni bir dizi olması sebebiyle devam edip etmeyeceği izlenme oranlarına bağlı olsa da dizinin yaratıcılarının önceki işlerine bakıldığında böyle bir olasılığın pek mümkün olmadığını söyleyebilirim. Bu bağlamda dizinin yarım kalmadan sağlam bir final yapacağı ve hikayenin Breaking Bad dizisine bağlanacağı düşüncesindeyim.
Yayın Tarihi          : 8 Şubat 2015
Yaratıcı                  : Vince Gilligan - Peter Gould
Oyuncular              : Bob Odenkirk - Jimmy McGill (11 Bölüm) 
                                 Rhea Seehorn - Kim Wexler (10 Bölüm)
                                 Patrick Fabian - Howard Hamlin (10 Bölüm)
                                 Jonathan Banks - Mike Ehrmantraut (10 Bölüm)
                                 Michael Mando  - Nacho Varga (10 Bölüm)
                                 Michael McKean - Chuck McGill (10 Bölüm)
                                 Gene N. Chavez - HHM Attorney (5 Bölüm)
Süre                        : 60 Dakika ( Yaklaşık Bölüm Süresi )
Tür                         : Suç, Drama, Komedi

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder