Forever


Ölümsüz olsaydınız ne yapardınız ...

                                                

Pek çok kültürde, efsanede, masalda, hikayede insanların ölümsüzlük arayışına şahit olmuşuzdur. Özellikle bir rivayete göre "Lokman Hekim"in ölümsüzlük iksirini bulduğunu ancak bir şekilde iksiri kaybettiğinden bahsedilir. Peki sizce "ölümsüzlük" büyük bir armağan mıdır yoksa büyük bir lanet midir? Aslında bu sorunun cevabını düşündüğünüzde ölümsüzlüğün hem büyük bir armağan hem de büyük bir lanet olduğu sonucuna varabilirsiniz.

Gerçekten de her ne yapılırsa yapılsın ölmemek büyük bir armağan olabilir. Sonsuza kadar yaşamak, pek çok kişi için tarih olan şeyleri yaşamış olmak düşününce gayet güzel şeylermiş gibi durmakta. Ancak bunun yanında tüm sevdiklerinizin zamanla yaşlanıp ölmesine şahit olmak ise bence büyük bir lanet. Hatta bu unsur ölümsüzlüğün, bence, armağan olma kısmını tamamen ortadan kaldırmaktadır.

Neyse; Forever dizisinde ise Dr. Henry Morgan'ın hayatına konuk oluyoruz. Ancak Dr. Morgan'ı diğer tüm insanlardan ayıran en önemli özelliği, kendisinin ölümsüz olmasıdır. Daha ziyade öldüğü anda 35 yaşında çırıl çıplak bir vaziyette etrafındaki en yakın göl veya denizde dünyaya geri gelmesidir. 18. yüzyılda bir gemide doktorluk yaparken bir hastasını kurtarmak uğruna gemi kaptanınca vurularak öldürülen ve daha sonrasında denize atılan Dr. Morgan, bu olaydan sonra bir şekilde ölümsüzlük ile tanışmıştır. Ancak kendisi, bu ölümsüzlük hususunu bir lanet olarak görmekte ve bu lanetini kırıp ölmenin yollarını aramaktadır. Zira zamanla sevdikleri ölmekte ve ölümsüz olduğunu kimsenin anlamaması için sürekli taşınıp durmaktadır. Günümüzde ise yaklaşık olarak 250 yaşındadır ve araştırmaları devam etmektedir. Araştırma yapabileceği en uygun yerin New York Polis Departmanı morgu olduğu kanısı ile burada Adli Tıp uzmanlığı görevinde bulunmaktadır. Bir yandan ortağı Dedektif Jo Martinez ile birlikte işlenmiş cinayetleri çözmeye çalışırken bir yandan da kendi lanetini kırmak ve ölmek çabası içindedir. Günler böyle geçip giderken, kendisinin dünyada tek olmadığı, kendisi gibi ölümsüz olan başka birinin varlığını öğrenmesi ile birlikte araştırmaları farklı bir boyut kazanacaktır.
Öncelikle belirtmek isterim ki, dizinin şu anda ilk sezonu yayında olup 13 bölüm yayınlanmış durumdadır. İlk sezon 22 bölüme tamamlanacak olup yaptığım araştırmalar sonucunda da dizinin ikinci sezonunun da garantilendiğini ve gösterime gireceğini söylemeliyim. Pek çok dizide olduğu gibi bu dizinin de bölümleri yaklaşık olarak 45 dakikadan oluşmaktadır.

Gelelim dizi ile ilgili görüşlerime. Öncelikle söylemeliyim ki Lost ve Breaking Bad dizilerinden sonra yeni bölümünün çıkmasını sabırsızlıkla beklediğim tek dizi diyebilirim. Her ne kadar şu anda pek çok diziyi takip ediyor olsam da benim için en vazgeçilmez olan dizi Forever olmuş durumda. Dr. Morgan'ın üstün ve kıvrak zekası, yaklaşık 250 yıllık tecrübesi ile işlenmiş cinayetleri çözmesi, her bir bölümde farklı bir cinayet işlense de arkada ana bir konunun bulunması diziye ayrı bir hava katmış desem yanılmış olmam. Ioan Gruffudd, Dr. Morgan karakterine çok yakıştığını da belirtmeden geçemeyeceğim. Çok geniş bir oyuncu kadrosuna sahip olmasa da var olan karakterlerin itina ile seçildiğini söylemeliyim. Gerek hikayenin işlenişi ve kurgulanışı, gerekse farklı cinayetler ve farklı bölüm konuları üzerinden ana konunun akıcılığı tek kelime ile muhteşem. İlk bölümü izlediğinizde ve biter bitmez yeni bölümü izleme isteği oluştuğunda ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınız.

Ancak tabiki henüz devam eden dizilerin şöyle bir sıkıntısı oluyor. Dizi ya Amerika'da fazla izleyici çekemiyor ve yarım kalmış bir şekilde ekrandan kalkıyor ya da çok tuttuğu için uzatılarak ana konudan sapılıyor ve dizinin sonu bağlanamıyor. Bu dizi için kesinlikle ekrandan kalkacak diye bir korkum yok. Ancak uzatılarak sonunun bağlanamaması ihtimali var düşüncesindeyim. Ancak Breaking Bad dizisi gibi taviz vermeyerek planlandığı şekilde sonlandırılırsa efsaneler arasında yer alacağı düşüncesindeyim.
Kısacası bu zamana kadar hala izlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz. 
Yayınlanma Yılı : Eylül 2014
Yaratıcı               : Matt Miller
Oyuncular           : Ioan Gruffudd - Henry Morgan (22 Bölüm, 2014-2015)
                             Alana De La Garza - Jo Martinez (22 Bölüm, 2014-2015)
                             Joel David Moore - Lucas Wahl (22 Bölüm, 2014-2015)
                             Donnie Keshawarz - Detective Hanson (22 Bölüm, 2014-2015)
                             Judd Hirsch - Abe (22 Bölüm, 2014-2015)
                             Lorraine Toussaint - Lt. Joanna Reece (21 Bölüm, 2014-2015)
IMDB Puanı     : 8,3
Mazlum Puanı  : 8,5
Tür                    : Bilim-Kurgu, Drama

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder