Savages - Vahşiler [2012]


Ünlü yönetmen Oliver Stone'dan filmin adına yakışır şekilde sert ve bol şiddetli bir suç öyküsü

Amerikan ordusundan ayrılan Chon ( Taylor Kitsch ) ile botanik ve işletme mezunu olan arkadaşı Ben ( Aaron Taylor-Johnson ) California'nın Laguna Beach bölgesinde Marijuana üretimi yapmakta olan iki kafadardır. Chon'un, Afganistan'dan getirdiği kaliteli tohumlar ve Ben'in botanik bilgisi birleşince, ortaya, piyasanın en kaliteli uyuşturucusu çıkmaktadır. Diğer yandan sahip oldukları sağlam teşkilat ile bu malı piyasaya sürmektedirler. Ayrıca eski bankacı ve bilgisayar uzmanı arkadaşları sayesinde kazandıkları parayı da başarılı bir şekilde aklamaktadırlar. Beraber iş yapmalarına ek olarak aynı kıza ( Ophelia - Blake Lively ) da aşık durumdadırlar. Ancak Ben ve Chon'un sahip olduğu bu başarılı işletme Meksika'nın önde gelen uyuşturucu kartellerinden biri olan Baja'nın dikkatini çeker. Zira Baja kartelinin, yüzlerce dönüm, uyuşturucu üretebilecek arazisi vardır ve bu arazileri Ben ve Chon'un işletmesini istemektedirler. Yapılan görüşmeler sonucundan kartelle anlaşma sağlanamaz. Fakat kartelin, bu işten vazgeçmeye niyeti yoktur. İkilinin zayıf karnı olan Ophelia'yı kaçıran kartel, anlaşmayı zorla yerine getirmeyi planlamaktadır. Bundan sonra ikili, hem sevdikleri kızı kurtarmak hem de kendilerini bu işten sıyırmak için amansız bir mücadelenin içine gireceklerdir.

Öncelikle filmin beğenmediğim noktalarından bahsetmek isterim. İlk olarak filmin, yersiz ve yoğun şekilde cinsellik içeren sahnelere sahip olduğunu belirtmeliyim. Ki bu sahnelerin hikayenin ilerleyişine hiç bir katkısı olmadığını, tamamen izlenme kaygısı ile izleyiciyi filme çekmek için aralara serpiştirilmiş olduğunu söylemeliyim. Diğer taraftan filmle ilgili söyleyebileceğim bir diğer olumsuz görüş ise, filmin adeta uyuşturucu kullanımını teşvik etmesidir. Uyuşturucu ticareti yapanların aynı zamanda aşırı şekilde bunu kullanıyor olması ve bu kullanımın sanki güzel bir şeymiş gibi gösteriliyor olması filmin diğer bir olumsuz yönüdür. Tüm bunlara ilaveten hikayenin de zaman zaman çok ağır ilerlediğini ve bu sebeple de izleyiciyi sıktığını söyleyebilirim. Var olan aksiyon sahneleri aşırı şiddet içerse de bu sahnelerin genele oranla az kalması bence yanlış bir tercih olmuştur. Aksiyon dengesi tam olarak sağlanamamıştır diyebilirim.

Gelelim filmin bence olumlu yanlarına. Öncelikle oyuncu kadrosundan başlamak isterim. Taylor Kitsch, Aaron Taylor-Johnson, Benicio Del Toro, John Travolta ve Salma Hayek gibi birbirinden ünlü oyunculardan oluşan oyuncu kadrosu, filmin en büyük artısıdır. Taylor Kitsch ve Aaron Taylor-Johnson'un uyumu, Benicio Del Toro'nun kartelin kanlı işlerini yapması, John Travolta'nın bir DEA ajanı olarak tüm herkesle olan ilişkisi ve kartelin başı olan Salma Hayek'in sağlam oyunculuğu ile film, bir kaç seviye yukarı çıkmaktadır. Pek çok karakterin ikili oynaması ve hikayenin bunlar etrafında dönmesi son derece iyi bir şekilde kurgulanmıştır. Ancak kurgu iyi olsa da yukarıda belirtmiş olduğum gibi hikayenin bazen çok ağırlaşıyor olması, aksiyonun tam dengelenememesi maalesef eldeki malzemenin tam manası ile kullanılamaması sonucunu doğurmuştur. Var olan aksiyon sahnelerinin ise aşırı şiddetli olduğunu da belirtmek isterim.

Sonuç olarak olumlu ve olumsuz görüşler tamamen kişisel zevk meselesidir. Yine de zaman bulduğunuzda izlemenizi tavsiye ederim. Filmin yaş sınırlamasının +18 olduğunu da hatırlatmak isterim. Fragman ve detaylı bilgiye de aşağıdan erişebilirsiniz.

İyi seyirler.

Savages (2012) on IMDb

Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder