Lock, Stock And Two Smoking Barrels - Ateşten Kalbe Akıldan Dumana


Arap saçına dönmüş bir hikaye ve bu hikayenin içinde birbirlerinden habersiz insanlar
                                                             
Arap saçına dönmüş bir hikaye ve bu hikayenin içinde birbirlerinden habersiz bir kaç grup farklı insanın eğlenceli hikayesi olarak nitelendirilebilecek enteresan bir film "Ateşten Kalbe Akıldan Dumana" filmi. Guy Ritchie'nin senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini yapmış olduğu bu film, yine Guy Ritchie'nin Kapışma / Snatch filmi ile büyük benzerlikler göstermektedir.

Tom ( Jason Flemyng ), Soap (  Dexter Fletcher ), Eddy ( Nick Moran ) ve Bacon ( Jason Statham ) kardeş gibi büyümüş dört kafadar arkadaştır. Her birinin farklı meziyetleri olsa da bu dörtlünün asıl amacı bir an önce yüklü para kazanıp köşeyi dönmektir. Bunun için kolları sıvayan dörtlü kişi başı 25bin Sterlin toplayarak Eddy'yi 100bin Sterlin katılma ücreti olan ve yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Hatchet Harry'nin ( P.H. Moriarty ) organize ettiği gizli bir kumar oyununa sokarlar. İşler beklenildiği gibi gitmez ve Eddy oyunu kaybeder. İşin kötüsü Eddy'nin, 100bin Sterlin'i kaybettiği yetmezmiş gibi bir de 500bin Sterlin borçlanmıştır. Harry  ise bu parayı bir hafta içinde istemektedir. Aksi takdirde her gecikilen gün için dört arkadaşın bir parmaklarını kesecektir. Para bulma çabası içinde günler geçmektedir ve dörtlünün ümitleri yok olmak üzeredir. Ancak bir gün, yan komşularının bir konuşmasına kulak misafiri olurlar. Komşuları, civarın en büyük uyuşturucu üreticisi olan ve her hafta çok büyük paralar kazanan bir grup genci soymayı planlamaktadırlar. Zira bu uyuşturucu üreten gençlerin hemen hemen hiç bir mafya ile bağlantısı yoktur. Yani bu gençler kolay hedeftir. Para bulma çabası içinde olan kafadarların da aklında bir plan oluşmaya başlamıştır. Soygunu gerçekleştiren komşularını soymak. Ancak komşuyu soymak için silaha ihtiyaç vardır. Silah almak için Nick The Greek'in ( Stephen Marcus ) kapısını çalarlar. Nick, kendilerine 2 adet antika görünümlü tüfek satar. Komşu ve ekibi soygunu gerçekleştirir. Bizim ekip de komşuyu soyar. Soygun sonucunda yüklü bir miktar para ve bol miktarda uyuşturucu ele geçirilmiştir. Para borcu ödeyecek miktardadır. Diğer taraftan ele geçirilen uyuşturucu da iyi para edecek düzeydedir. Uyuşturucuyu paraya çevirmek için Rory Breaker ( Vas Blackwood ) ile temasa geçerler. Bundan sonrasında ise olaylar arap saçına döner. Sonrası.... Sonrasını izlemeniz gerek.

Her ne kadar işler arap saçına dönmüş gibi görünse de hikayenin son derece sağlam bir şekilde kurgulandığını ve her şeyin finalde mükemmel bir şekilde bağlandığını söylemek isterim. Film başlarda ağır ve biraz da sıkıcı ilerlese de soygunun gerçekleşmesinden itibaren heyecan giderek artmaktadır. Final ile tüm hikaye bir noktada birleşmekte ve her şey açıklığa kavuşmaktadır. Film, hikaye örgüsü olarak daha önceden de belirtmiş olduğum üzere yine Guy Ricthie'nin Kapışma filmine çok benzemektedir. Ancak Kapışma filminin hikaye anlatımının çok daha eğlenceli bir yapıya sahip olduğunu, bu filmin hikaye anlatımının kalite olarak Kapışma filminden bir tık aşağıda olduğunu belirtmek isterim.

Oyunculuk olarak herhangi birinin öne çıktığını söylemek zor. Bu demek değil ki film oyunculuk olarak kötü. Aksine her bir karakterin filme ayrı bir hava kattığını ve bu durumun da filmin başarısında önemli bir yer tuttuğunu belirtmek isterim.

Diğer taraftan filmin müziklerinin de itinayla seçilmiş olduğunu ve müziklerin filmin etkililiğini arttırmış olduğunu da söylemeliyim.

Sonuç olarak türünün en iyilerinden biri olan bu filmi mutlaka izlemelisiniz.


Fragman
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder