RoboCop [2014]



Siyah zırhlı RoboCop'a merhaba deyin

1987 yılın da çekilmiş olan ilk RoboCop filmini izlediğimde bir kaç gün etkisinde kalmıştım. İnsan olmanın duygusal özellikleri ile robot olmanın üstünlükleri bu filmde mükemmel şekilde birleştirilmişti.İlk filmin başarısının ardından iki tane daha Robocop filmi çekilmiştir. 2014 senesinde ise çekilmiş olan ilk üç Robocop filminden bağımsız, hikayeyi yeni baştan ele alan farklı bir film vizyona girmiştir.

Yeni filmin konusundan bahsetmek gerekirse; 2028 yılında robotik teknolojileri ile Amerikan OmniCorp şirketi dünyanın dört bir yanında güvenliği sağlamaktadır. Ancak bu robot teknolojisi Amerikan iç güvenliğinde uygulanamamaktadır. Zira Amerikan halkı ve Amerikan Meclisi, bu robot teknolojisine karşı güven duymamaktadırlar. OmniCorp şirketi de mevcut yasanın boşluğundan faydalanarak yarı insan yarı robot bir polis yaratmış ve bu Robot-Polis'i Detroit sokaklarında kullanmaya başlamışlardır. Evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucunda vücudu kullanılamaz hale gelen Detroit Polis Teşkilatında görevli polis memuru olan Alex Murphy ise bu Robot-Polis için biçilmiş kaftan olacaktır. OmniCorp'un amacı, sahip oldukları robot teknolojisinin güvenli olduğunu ispatlayarak, tüm Amerikan iç güvenliğinde bu robot polisleri kullanmaktır. 

Konu olarak kendisinden önce çekilmiş olan filmlerden bağımsız yeni bir hikayeye sahip bu filmi izlediğimde beni ilk rahatsız eden şey Amerikan'ın tüm dünyanın güvenliğini sağlıyor olması olmuştur. Tamam sonuçta Amerikan filmi izliyoruz ve bir noktaya kadar bu propagandalara alıştık zaten. Ancak böyle bir filmde bu kadar propagandaya ihtiyaç var mıydı bir düşünmek lazım. Diğer bir olumsuz eleştirim ise önceki filmlerde RoboCop'ın insani ve duygusal yöne çok daha başarılı bir şekilde sinemaya yansıtılmıştı. Ancak bu filmde daha ziyade bir robot izliyoruz izlenimi oluştu bende.
Neyse bu kadar kötü eleştirinin üzerine gelelim filmin olumlu yönlerine. Filmin ilk ve bence önemli artılarından biri RoboCop'ın dış görünüşü oldu. Gerçekten de kullanılan siyah zırh mükemmel olmuş diyebilirim. Ayrıca görsel efektler konusunda günümüz teknolojisinin imkanlarından sonuna kadar faydalanılmış. Aksiyon sahneleri gayet başarılı diyebilirim. Ayrıca Dr. Dennett Norton rolünde Gary Oldman ve Reymond Sellars rolünde Michael Keaton, başarılı performansları ile filme büyük katkı sağlamış durumdalar. Bilim-Kurgu ve aksiyon filmine göre başarılı sayılabilecek konusu ile izlenmeye değer filmlerden biridir.

Sonuç olarak bende ilk filmin etkisini yaratmasa da boş zamanınızı değerlendirebileceğiniz başarılı bir film olmuş. Sonuçta bence izlenmeye değer.

RoboCop (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder