İncir Reçeli [2011]


Saklandıkları yerlerden aşk için çıktılar...

İncir Reçeli filmini düşündükçe akla gelen ilk şey; “Dokunmadan Sevmek” oluyor sanırım. Aşk sadece dokunmak, öpmek, koklamak, sevişmek değildir. Bunlar olmadan da pek ala sevilebilinir, aşık olunabilinir.

Skeçler yazan Metin ile barda tanıştığı Duygu’nun aşkını anlatıyor film. Duygu’nun aids hastası olması dolayısı ile birbirlerine ancak belli mesafede yaklaşabiliyorlar. Hatta bir defasında birbirlerini reklam pano camının arkasından öpüyorlar. Böyle sevmek, böyle sevmek zorunda kalmak nasıl zor bir duygudur. Empati yapıldığında biraz daha etkileyici oluyor. Zira film genel olarak tahmin edilebilir devam ediyor ve bitiyor. Ancak Titanic’in batacağını bile bile nasıl izliyorsak, aynı şekilde dört gözle, ağlayacağımızı bile bile izliyoruz bu filmi de.

Duygu karakterine hayat veren Melike Güner genel olarak iyi bir oyuncudur. Ancak bu filmde inandırıcılığı biraz zayıf diyebilirim. Ancak Metin karakterine hayat veren Halil Sezai gayet iyi bir iş çıkartmış. Halil Sezai Paracıkoğlu ilk olarak Ihlamurlar Altında dizisinde dikkatimi çeken bir tiyatrocuydu. Neredeyse beline kadar inen uzun, kıvırcık saçları vardı. “İyi oyuncu ama jön olacak gibi değil” diye düşündüğümü hatırlıyorum. Ancak ne kadar yanıldığımı İncir Reçeli filminden sonra anladım. Ayrıca adamın oyunculuk yanında ne kadar güzel şarkılar yaptığını da öğrendim tabi. Her ne kadar ağzını yaya yaya, her an sarhoşmuş gibi şarkı söylüyor olsa da, şarkıları çok içten ve etkileyici. Ayrıca “İsyaaaaaaan!” da başka türlü söylenmez ki. (Filmde; odada yerde bağdaş kurup, bu şarkıyı söylediği sahne muhteşemdi)



Klişe bir hikayenin tekrarı gibi görünen İncir Reçeli filmi belki romantizm anlamında ruha aman aman dokunmuyor olabilir. Ancak yeterli sıcaklığı veriyor.  En azından bize Halil Sezai’yi (şarkıcı kimliğini ve İsyan’ı) kazandırması bile başlı başına bir lütuftur diye düşünüyorum. Filmin soundtrack’i de mutlaka dinlenmeli. Harika.

Sonuç olarak türünün güzel örneği olan bu filmi vakit bulduğunuzda izlemelisiniz.

Vizyon Tarihi    : 11 Şubat 2011
Yönetmen          : Aytaç Ağırlar
Oyuncular          : Halil Sezai Paracıkoğlu, Melike Güner, Sinan Çalışkanoğlu
Süre                   : 94 Dakika
IMDB Puanı      : 6,8
Mazlum Puanı   : 7
Tür                     : Romantik, Drama

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder