P.S. I Love You - Not: Seni Seviyorum [2008]

                                                                                              
Birbirlerini çok seven Holly ( Hilary Swank ) ve Gerry'nin ( Gerard Butler ) hüzünlü hikayesi olarak kısaca özetlenebilir "Not:Seni Seviyorum" filmi.

Lafı fazlaca uzatmadan filmin konusunu anlatmak isterim. Birbirlerini çok seven ve mutlu bir evlilik paylaşan Holly ve Gerry'nin mutlulukları, Gerry'nin ölümcül bir hastalığa yakalanması ile bir anda alt üst olur. Gerry, öleceğini bilmektedir ve karısının kendisinin ölümü sonrasında yeniden hayata tutunabilmesi için elinden geleni yapmaya karar verir. Karısına, kendisinin ölümü sonrasında teslim edilmek üzere mektuplar yazmıştır. ( Yanlış hatırlamıyorsam toplam 10 adet ). Bu mektuplar belli bir sırayla ve belli bir süre arayla tek tek Holly'e posta yoluyla gelmektedir. Başlarla gelen bu mektuplarla yarası daha da derinleşir gibi görünmektedir. Ancak bir süre sonra mektuplarda yazanları yapmaya karar verir. Olaylar da bu gelen mektuplarda yazanları yerine getirme çabası üzerine gelişir.

Not: Seni Seviyorum filmi son zamanlarda vizyona giren romantik filmlerden, kalitesi ve oyuncu performansları ile bir kaç adım öne çıkmaktadır. Filmin başarısındaki aslan payını kesinlikle Hilary Swank ve Gerard Butler ikilisine vermek gerekir düşüncesindeyim. Zira ikilinin hem görsel hem de duygusal açıdan son derece uyumlu bir tablo yaratmış olması, filmin başarısının anahtarıdır. İkilinin sergiledikleri bu görsel ve duygusal uyum, karakterlerin birbirlerine kuvvetli bir tutkuyla bağlı olduklarını hissetmemizdeki başlıca etmen. Bu da filmin hikayesinin seyirciyi içine çekmesine ve kendinizi bir anda Holly karakteri yerine koyar halde bulmanızı sağlıyor.

Hikaye örgüsünün kurgulanması ve Holly karakterinin başlarda içine düştüğü zor durumdan zamanla kurtulması çok akıllıca beyazperdeye aktarılmış durumdadır. Film, başlarda ektiği hikaye tohumlarından sonlara doğru ürün elde etmiş bir hikaye bütünlüğüne sahip. Filmin hikaye bütünlüğünü pekiştiren bir diğer etmen de yan rollerde yer alan Lisa Kudrow, Gina Gershon, Kathy Bates ve Harry Connick Jr. gibi isimlerin rollerinin hakkını vermesidir.

Sonuç olarak son zamanların en iyi romantik filmlerinden biridir. İzlemediyseniz mutlaka izlemelisiniz.

P.S. I Love You (2007) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder