G.I. Joe: Retaliation - G.I. Joe: Misilleme [2013]


2009 yılında vizyona girmiş olan G.I. Joe: Kobra'nın Yükselişi filminin devamı olan G.I. Joe: Misilleme filminde oyuncu kadrosu bir iki isim hariç baştan aşağı değişmiştir. Başarılı olan bir filmin oyuncu kadrosunun değiştirilmesi büyük bir risk olarak görünse de kadroya Bruce Willis, Dwayne Johnson, Ray Stevenson ve Adrianne Palicki gibi başarılı isimlerin eklenmesi ile bu risk büyük ölçüde ortadan kaldırılmıştır.

İlk filmin sonunda Cobra Commander ve Destro yakalanmış ancak Zartan ve Strom Shadow'un kaçması engellenememişti. Hikaye ise bu noktada kaldığı yerden devam ediyor. Pakistan Devlet başkanının öldürülmesi ve Pakistan'daki iç karışıklı ile birlikte nükleer silahların asilerin eline geçmesi ile G.I Joe'lar gizli bir operasyon ile Pakistan'a gönderilir. Başarılı bir operasyon sonrasında nükleer silahlar ele geçirilir. Ancak Cobra, bir şekilde Amerikan yönetimini ele geçirmiştir; verilen emirle Joe'lar yok edilir ve Cobra, hükümetin yeni özel harekat birliği olur. Hayatta kalmayı başaran üç Joe Roadblock ( Dwayne Johnson ), Flint ( D.J. Cotrona ) ve Jaye ( Adrianne Palicki ) , eski general Joe Calton ( Bruce Willis ) ile birlikte Cobra'nın planlarını engellemek için ölüm kalım mücadelesi vermek zorunda kalacaklardır. Bu mücadelede ise kendilerine eski bir düşman da yardımcı olacaktır.

Her ne kadar Storm Shadow karakterini canlandıran Byung-hun Lee ve Zartan karakterini canlandıran Arnold Vosloo dışında tüm kadro değişmiş olsa da kadroya eklenen önemli isimler ile bu sorun çözülmüş düşüncesindeyim. Ayrıca Dwayne Johnsın'ın Channing Tatum'dan daha iyi bir iş çıkardığı düşüncesindeyim. Ayrıca Bruce Willis'e çok fazla yer verilmemiş olsa da sondaki aksiyonun içinde olması doğru bir tercih olmuştur. 


Hikayenin kurgulanması ve bu başarılı hikayenin daha da başarılı görsel efektlerle harmanlanmış olması bence filmin en önemli artısıdır. Hikayenin ilk filmin aksine daha gerçekçi olduğu ve bu sebeple devam filminin ilk filme göre daha iyi olduğu düşüncesindeyim. Aksiyon ve savaş sahnelerinin tasarlanması üzerinde iyi çalışıldığını ve bu sahnelerde tam bir görsel şölen yaşandığını söyleyebilirim. Film bu konuda iyi bir iş çıkarmıştır. Ancak yine de klasik Amerikan kahramanlığı ve Amerika'nın tüm dünyayı kurtarma teması üzerine kurulmuş bir film olduğunu da unutmamak gerekir. Sonuçta Amerikan sineması ve bunun olması da gayet normal.

Boş zamanınızda iyi bir bilim-kurgu aksiyon filmi izlemek istiyorsanız G.I. Joe: Misilleme filmi sizin için iyi bir tercih olacaktır. İzlemenizi tavsiye ederim.

G.I. Joe: Retaliation (2013) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder