Prom - Mezuniyet Balosu [2011]


Özgürlüğe ilk adım, mezuniyet balosu, hayallerin gerçek olması vs
                                                                                                   
Biz Türkler için lise mezuniyet balosunun öyle aman aman bir önemi yoktur. Hatta pek çok lisede Mezuniyet Balosu dahi yoktur. Ancak Amerikan gençliği için mezuniyet balosunun ayrı bir önemi vardır. Onlar için bu liseden mezun olmak, özgürlüğe ilk adım, hayallerin gecesidir. Yani hemen hemen hepsi için. 

Nova (Aime Teegarden) için Mezuniyet Balosu peri masalı gibi bir şeydir ve mutlaka bu önemde, değerde, güzellikte olmalıdır. Baloya katılmayı çok istemekle birlikte, aynı zamanda baloyu organize eden komitenin de başındadır. O ve arkadaşları Brandon (Jonathan Keltz), Rolo (Joe Adler), Ali (Janelle Ortiz), Mei (Yin Chang) baloya 3 hafta kala tüm hazırlıkları tamamlamışlardır. Ancak bir akşam balo malzemelerinin konulduğu kiler yanar ve tüm balo malzemeleri mahvolur. Balo komitesi 3 haftada tüm bu hazırlıkların bitmeyeceğini düşünmekte ve ayrıca kendilerince başka planları olduğu için bu yeniden hazırlama işine girmek istememektedir. Nova tek başına kalmıştır. Ancak okulun asi çocuğu ve balolardan nefret eden Jesse (Thomas McDonell), okul müdürü tarafından ceza olarak Nova'ya yardım etmekle görevlendirilir. 

Birlikte geçirdikleri 3 haftalık çalışma süresi içerisinde Nova baloya Jesse ile gitmek istediğini keşfedecektir. Ancak bunun için Jesse'yi bir salon erkeğine dönüştürmesi gerekecektir. Bu süreçte Jesse de Nova sayesinde artık balolardan nefret edip etmediğini keşfedecektir. 

Konu sadece Nova ve Jesse arasında geçmemektedir. Gençlik komedisi olması dolayısı ile başkaca gençler ve onların hayalleri de bu sürece dahil olmuştur. 

Mei, kendisi için harika bir balo planları yapan ve bu geceyi onun için dünyanın en güzel gecesi yapmaya çalışan bir erkek arkadaşa, Justin'e (Jared Kusnitz) sahiptir. Keza okulun popüler çocuğu Tyler Barso da (DeVaughn Nixson) da yıllardır birlikte olduğu kız arkadaşı Jordan (Kylie Bunbury) için benzer planlar yapmaktadır. Lloyd Taylor (Nicholas Braun) ise baloya gitmeyi kız kardeşi Tess'in (Raini Rodriguez) zoruyla karar vermiş, son anda kendine kavalye aramaktadır. 

Balo heyecanı içinde, aslında son sınıf olmayan ama bir şekilde bu balo heyecanının içine dahil olan insanlar da yok değil. Simone (Danielle Campbell), Lucas (Nolan Sotillo), Corey (Cameron Monaghan) gibi. 

Bu tarz gençlik filmleri genelde çokça da oyuncunun olması dolayısı ile biraz basit olur ve oyunculuklar da göz doldurmaz. Ama bence bu filmde bu iş gayet başarı ile kotarılmış durumda. Oyunculuklar gerçekçi ve verilmek istenen mesaj verilmiş diye düşünüyorum. Sıkılmadan, gayet zevkle izleyeceğini, başarılı bir yapım diye düşünüyorum.

Prom (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder