Oscar - Kızıma Dokunma [1991]



Karmakarışık bir gün, tutulması zor bir söz, Angelo 'Snaps' Provolone için zor bir gün !
                                                                                                                             
Slyvester Stallone deyince herhalde herkesin aklına ilk başta Rocky ve Rambo serileri gelecektir. Aksiyon filmlerinin efsanelerinden biri olan Slyvester Stallone bence aynı zamanda iyi de bir komedi oyuncusudur. Heyecanlı karakteri, sahip olduğu mimikleri ile son derece komik bir oyuncudur düşüncesindeyim. Ancak nedendir bilmem oynadığı komedi filmleri bir elin parmaklarını geçmemektedir. Bu da sinema için büyük bir kayıptır düşüncesindeyim.

İşte Slyvester Stallone'nin bence en iyi filmlerinden biri de 1991 yılında çekilmiş olan Oscar ( Türkiyede "Kızıma Dokunma" olarak çevrilmiştir ) filmidir. 

Filmin konusundan bahsetmek gerekirse; Angelo 'Snaps' Provolone ( Slyvester Stallone ) yeraltı dünyasının önde gelen isimlerindendir. Ancak ölüm döşeğindeki babasının son arzusunu yerine getirmek için belki de tutamayacağı bir söz vermiştir. Bundan böyle yasa dışı işleri bırakıp dürüst bir iş adamı olacaktır. İşte filmimiz tam da bu noktada başlıyor ve Snaps'in bu sözü vermesinden sonraki dürüst hayatını konu alıyor. Karmakarışık ve birbirinden ilginç olayların yaşandığı bir gün yaşayan Snaps neredeyse çıldırmanın eşiğine gelir. Şöyle ki; Bankerlik yapmak için bir kaç banker ile toplantısı olan Snaps, polis teğmeni Toomey ( Kurtwood Smith ) tarafından gözetlenmektedir. Zira Toomey, Snaps'in Chicago mafyası ile toplantısının olduğuna inanmaktadır. Diğer taraftan Bankerler ile olan toplantısına hazırlıklar sürerken, genç ve hırslı muhasebecisi Anthony Rossano ( Vincent Spano ) aniden çıkar Snaps ile görüşmeye gelir. Amacı Snaps'in kızı ile evlenmektir. Bu dileğini dile getirirken, nasıl para kazandığını ve kızına nasıl iyi bakacağını anlatır. Ancak Snaps, Anthony'nin nasıl para kazandığına takılmıştır. Zira Anthony, Snaps'i mali oyunlar ile dolandırmıştır. Kızı ile evlenmesine izin vermesi durumunda dolandırdığı tüm parayı iade etmeye söz verir. Ancak burada şöyle bir sıkıntı vardır, Snaps'in tek kızı Lisa'dır ( Marisa Tomei ) ve Anthony'nin evlenmek istediği kız Lisa değildir. Eski hizmetçisinin kızı, kendisini sevgilisi Anthony'e Snaps'in kızı olarak tanıtmıştır. Bu arada Snaps'in öz kızı Lisa'da şoför Oscar'dan hamile olduğunu ve onunla evlenmek istemektedir. Aynı gün bu durumu babasına açıklar. Diğer taraftan da Snaps'in yeraltı dünyasından en büyük rakibi olan Vendetti'nin de gözü Snaps'in evi üstündedir. Kısacası karmakarışık bir gün yaşanmakta, ortalıkta sürekli olarak bir takım çantalar gezmektedir.


Bu zamana kadar izlemiş olduğum en iyi komedi filmlerinden biridir. Gerek başarılı oyuncu kadrosuyla gerekse son derece iyi kurgulanmış hikaye örgüsüyle, sonuna kadar kendisini sürekli olarak yüzde bir gülümsemeyle ve yer yer de kahkahalarla izlettiren sağlam bir komedi filmidir. Hikayenin giderek karmaşıklaşması, Snaps'in içinde bulunduğu çıkmazın içten ve samimi bir şekilde izleyiciye aktarılıyor olması filmin en önemli artılarındandır. Filmde yer alan her bir karakterin filme ayrı bir hava kattığını belirtmeliyim. Ki bazı karakterler sadece üç beş dakika görünse de onlar da filme bir şekilde farklı bir tat katmıştır. 

Sonuç olarak bunca zaman bu filme rastlayıp izleme şansınız olmadıysa "çok şey kaybetmişsiniz" düşüncesindeyim. Bir an önce bu yanlıştan dönerek Oscar'ı mutlaka izlemelisiniz.


Oscar (1991) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder