Flypaper - Çifte Soygun [2012]


Aynı anda bir bankayı iki farklı gurup soymaya kalkarsa ne olur ? İşte yanıtı
                                                                                                                          
"Felekten Bir Gece" filminin yazarlarının elinden çıkmış, son derece akıllıca hazırlanmış bir soygun filmi, "Çifte Soygun". Bu zamana kadar pek çok soygun filmi izlemişsinizdir ancak Çifte Soygun filminin, bu filmlerden biraz farklı olduğunu söyleyebilirim.

Tripp ( Patrick Dempsey ), banka görevlisi Kaitlin'e ( Ashley Judd ) olan platonik aşkı sebebiyle sürekli olarak aynı bankayı kullanmaya başlamıştır. Bir gün işlerini halletmek için bankada bulunduğu esnada bankada soygun gerçekleşmeye başlar. Ancak bu soygunun bir farklı vardır: o da bankanın aynı anda iki farklı gurup tarafından soyulmaya çalışılmasıdır. Bir tarafta üç kişilik profesyonel bir ekip diğer tarafta acemi ve beceriksiz iki kafadar. Bir tarafta ister istemez iş birliği yapmak zorunda kalan soyguncular diğer tarafta rehineler. Bu karmaşık durum içinde bir de gün sonunda güvenlik sisteminin devreye girmesiyle herkesin içeride kilitli kalması olayları iyice içinden çıkılmaz bir hal almasına neden olacaktır. Tripp ve Kaitlin, bu karmaşık durum içinden çıkmanın ve tüm rehineleri kurtarmanın bir yolunu bulmak için adeta kedi fare oyunu oynamak zorunda kalacaklardır.
Son derece orjinal bir konuya sahip farklı bir film soygun filmi. Bol aksiyon ile gizem ve komedi unsurlarının başarılı bir şekilde harmanlandığı düşüncesindeyim. Hikaye başlarda biraz sıkıcı gitse de zaman gittikçe aksiyon dozunun arttığını belirtmeliyim. 

Başrollerde oynayan Patrick Dempsey ve Ashley Judd'un birbirlerine çok yakıştığını ve başarılı bir ikili oluşturduklarını söyleyebilirim. Ayrıca yan rollerde yer alan Tim Blake Nelson ve Pruitt Taylor Vince'nin de filme acemi soyguncular olarak ayrı bir hava ve komedi kattığını söylersem yanlış söylemiş olmam herhalde.

Filmin en önemli artısı ise sürprizli finalidir. Son derece akıllıca düşünülmüş finali ile film, benzerlerinden bir adım öne geçmektedir.

Sonuç olarak son derece eğlenceli bir soygun filmi. Bu zamana kadar izlemediyseniz mutlaka izlemenizi tavsiye ederim.

Flypaper (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder