Mad Money - Çılgın Para [2008]



Kadın işi banka soygunu nasıl olur diyorsanız, izlemenizi tavsiye ederim.
                                                                                       
"Çılgın Para" ; paranın cazibesine yenik düşen üç kafadarın hikayesinin anlatıldığı eğlenceli bir soygun filmi.

Filmin hemen başında, polis sorgusunda olan bir ekip ile karşılaşıyoruz. Anlıyoruz ki ekip, soygun işinde çuvallamış ve polisçe yakalanmıştır. Buradan başlayan film, geçmişe dönüyor ve olayların bu aşamaya nasıl geldiğini bizlere anlatmaya başlıyor. Hikaye kısaca şu şekilde: Eşi Don ( Ted Danson ) işten çıkarılınca evlerini kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kalan Bridget'in ( Diane Keaton )elinden gelen tek şey bir iş bulup çalışmaktır. Ancak bu zamana kadar herhangi bir işte çalışmamıştır. Sonunda bulabildiği tek iş, Kansas Federal Bankasında temizlik görevlisi işidir. Kansas Federal Bankası ise yıpranmış paraların toplandığı ve imha edildiği bir bankadır. Bu bankada günde bir milyon dolara yakın para imha edilmekte, imha edilen paralar geri dönüşüme gitmekte ve yeniden basılmaktadır. Bridget, bu bankada kendisi gibi zor durumda olan iki çocuk annesi Nina ( Queen Latifah ) ve çılgın bir kız olan Jackie ( Katie Holmes ) ile yakın zamanda sıkı dost olur. Mali açıdan büyük sıkıntı yaşayan bu üçlü, çılgın bir plan yapar. Amaç, imha edilecek paraları kısım kısım çalmaktır. Plan ilk başlarda başarılı olur, ancak önemli olan parayı çalmak değil, çaldıktan sonra harcayabilmektir. 

Hikaye olarak klasik banka soygunu teması üzerine kurulan eğlenceli bir film. Soygun konusu üzerine çekilen filmler daha ziyade aksiyon macera türünde olsa da Çılgın Para filminin eğlence yönü daha ağır basmaktadır. Filmin aksiyon macera yerine eğlence temeli üzerine kurulması sebebiyle, hikayesinde ufak tefek mantık hatalarının olması kaçınılmaz olmuştur. Zira doğru düzgün bir plan yapmadan Amerikanın en güvenlikli federal bankalarından birinin bu kadar kolay soyulması, ekibin soygun için hiç de uygun bir ekip olmaması gibi hatalar ilk başta hemen göze çarpmaktadır. Ancak film ile verilmek istenen mesaj, soygunun nasıl yapıldığından ziyade, kaynağını açıklayamadığınız parayı nasıl harcarsınız olduğundan dolayı, soygunun gerçekleşmesindeki mantık hatalarını görmezden gelebiliyorsunuz. Soygundan sonraki içine düşülen karmaşık durumların anlatılması ise son derece eğlenceli ve komiktir. 

Oyuncu kadrosu gayet iyi oyunculardan oluşsa da başarılı oyuncu Diane Keaton'un oyunculuğunu çok beğenmediğimi belirtmek isterim. Özellikle soygun sahnelerinde, sürekli kameralara bakması ve gizli iş yapıyormuş gibi davrandığı sahnelerde son derece yapmacık hareketlerde bulunması beni rahatsız etti diyebilirim. Ancak usta oyuncu diğer sahnelerde, para kazanma hırsının insan üstündeki etkisini başarılı bir şekilde seyirciye yansıtmayı başarmıştır. Diğer yandan Nina karakterini canlandıran Queen Latifah'ın filmi taşıdığını da belirtmek isterim.

Filmin ne can alıcı noktası ile sürprizli finalidir. Fazla ipucu vermemek için tek söyleyebileceğim ise bu tarz filmler için sağlam bir finale sahip olduğudur. 

Siz de kadın işi soygun nasıl olur diyorsanız, eğlenceli yapısı ile ailecek izleyebileceğiniz bu filmi izlemenizi tavsiye ederim.
Mad Money (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder