Lethal Weapon 4 - Cehennem Silahı 4


Efsane seriye adına yakışır bir final....
                                                                                  
Cehennem Silahı efsanesi, adına yakışır bir final ile son buluyor. Ancak bu sefer düşman çok daha güçlü ve organize. 

Martin Riggs'in Lorna ile yolunda giden bir ilişkisi vardır ve Lorna hamiledir. Diğer taraftan Roger'ın en büyük kızı Rianne de hamiledir. Ancak Roger, müstakbel torununun babasının kim olduğunu henüz bilmemektedir. Ayrıca Martin de henüz evlenmek isteyip istemediğine karar verememiş durumdadır. Diğer taraftan Roger, adeta bir hazine bulmuşçasına para harcamaktadır ve hakkında rüşvet aldığı ile ilgili söylentiler vardır. Hayatın bu karmaşasından kaçmak isteyen Martin ve Roger kendi tekneleri ile denize açılıp kafa dinlemek isterler. Ancak Martin ve Roger, Los Angeles limanında gezintiye çıktıkları esnada büyük bir yük gemisinden gelen silah sesleri üzerine olaya müdahil olurlar. Çıkan silahlı çatışma sonucunda yük gemisi karaya oturur. Ancak geminin kaptanı kaçmayı başarır. Gemi, Çin'den gelen kaçak göçmenleri taşımaktadır. Bu kaçak göçmenler Amerika'ya Çin mafyası tarafından getirilmekte ve mafya kendi pis işlerinde bu kaçakları adeta köle olarak kullanmaktadır. Gemideki tüm kaçaklar göçmen bürosuna götürülür. Roger ise filikalardan birinde bir aileyi bulmuştur. Bu ailenin de köle olmasına engel olmak için Roger, tüm aileyi kendi evine götürür. Ancak Roger'ın kendi evine kaçırdığı ailenin, diğer kaçak göçmenlerden bir farkı vardır. Diğer taraftan, Çin mafyasının 4 lideri, eski bir Çinli general tarafından Amerika'ya getirilmiştir. Mafya liderlerini teslim etmek için yüklü miktarda para istemektedir. Roger ve Martin ise gemide ölenlerin soruşturmasını yürütmektedirler. Ancak bu soruşturma kendilerini Çin mafyası ile karşı karşıya getirecektir.  

Serinin belki de en hareketli ve en eğlenceli filmi ile karşı karşıya olduğumuzu söyleyebilirim. Pek çok yerde bu son film, serinin en zayıf halkası olarak gösterilse de bence serinin en zevkli ve heyecanlı filmidir. Gerçi bu düşüncemde Jet Li'ye olan hayranlığımın da büyük katkısının olduğunu söyleyebilirim. Ancak ne olursa olsun gerek konu olarak gerekse aksiyon ve komedi olarak serinin en iyi filmidir.

Yine tüm kadronun tamamının korunması, bu başarılı kadro üzerine Chris Rock ve kötü adam rolünde Jet Li'nin eklenmesi, filmi benzerlerinden bir kaç adım ileri taşımaktadır. Aksiyon sahnelerinin gelişen teknolojiye paralel olarak çok daha kaliteli olduğunu, sağlam aksiyonla birlikte eğlencenin çok başarılı bir şekilde harmanlanmış olduğunu söylemek isterim. Özellikle dişçi sahnesinde gülme krizi geçirebilirsiniz. ( Tabi bu sahneyi orijinal dilinde izlemenizi tavsiye ederim )  

Sonuç olarak seriye yakışan bir final bölümü olduğunu ve mutlaka izlenmeniz gerektiğini belirtmeliyim.

Lethal Weapon 4 (1998) on IMDb  

Fragman
 
Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder