A Walk Among The Tombstone - Kanunun Ötesinde

İlk olarak hangi film hakkında bir şeyler yazayım diye düşünürken, aklıma gelen ilk film son izlediğim film oluyor haliyle. Ne kadar tembelim değil mi? Merak etmeyin, haftanın son gününün getirdiği küçük tembellikler bunlar,gelip geçici yani. İnanın; tembellik, haftasonu yaklaştığında bende artış gösteren suç işleme duygusu yanında en son düşüneceğim şey. Bu duyguya, haftaiçi hizmet sektörünün bende yaratmış olduğu hezeyanın sebep olduğunu düşünüyorum. Tek isteğim şu ki; bastırılmış duygular, söylenemeyen sözler birikmesin içimizde. Kanunun ötesine geçmek en hayırlısı belki de. Durun! Bir afiş takıldı gözüme.

Hayat telaşı, koşturmaca, monoton bir hayat derken, insanoğlu hiç mi kanunun ötesine geçmek istemez? Hele bir de adaletsizlik karşısına boylu boyunca çıkıverince. İşte Liam Neeson abimiz "Yeterrr Ulan" diye bağırıyor ve olayların içine bodoslama dalıyor. Bundan önceki filmlerindeki gibi bol aksiyonlu değil bu sefer. Daha akıllı, tecrübeli ve sistemli.

NYPD' de görevli, tecrübeli bir polis olan Matt Scudder, soyguncu 3 genci vurarak öldürdüğü sırada masum bir kızın da kaza kurşunu ile ölmesine sebep olur. O sıralar alkolün pençesinde olan Matt, başına gelen bu olaydan sonra kendini suçlu hissettiği için emekliye ayrılır. 8 sene sonra, Kenny Kristo adlı genç bir evladımızın uyuşturucu ile haşır neşir olması sebebiyle karısı, bir çete tarafından kaçırılır. Çete diyorum ama çok değil iki kişi topu topu ve kullandığım bu ikilemeyi filmi izleyenler anlayacaktır. Daha öncesinde de kız kaçırmakta deneyim sahibi olan bu ekip, kaçırdıkları kızları çeşitli işlemlerden geçirip sonunda malum sona terkeder ve kimliklerini gizlemekte gayet başarılıdırlar. Kenny Kristo ise uyuşturucu işi yüzünden polise gidemez ve suçluları deşifre etmek için geriye tek bir seçeneği kalmaktadır. Matt Scudder, vicdanı gereği ayağına kadar gelen daveti geri çevirmeyip, kutsal saydığı bu vazifeden kaçmayacaktır.

Filmin gerçekten sürükleyici bir yapısı var. Temposu; Taken, Unknown tarzı Liam Neeson filmerine oranla biraz düşük kalsa da belli bir ritmi tutturuyor. Finalinde ise acabalar sizi bekliyor. Bu yüzden hayal kırıklığına uğrayanlar, final için birkaç çözüm yolu oluşturup, "daha iyisi olamaz mıydı ?" sorusunu kendilerine sorabilirler. Sonuç olarak benden geçer not aldı, karar sizin artık.

A Walk Among the Tombstones (2014) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Unknown

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder