Kung Fu Panda [2008]



Sadece küçükler için değil biz büyükler için de yapılmış bir animasyon filmi...
                                                                       
Animasyon dünyasının en sevimli ve en sevilen karakterlerinden biri de Panda Po'dur. Po ile ilgili şimdilik iki adet animasyon filmi ve bir adet çizgi dizi ( Kung Fu Panda Mükemmelliğin Efsanesi ) mevcuttur. Bu yaşıma rağmen, genelde hafta sonları sabah erken saatte yayınlanan diziyi izleyebilmek için erkenden kalkmaya çalıştığımı itiraf etmeliyim.

Neyse lafı fazla uzatmadan filmin konusundan bahsetmek isterim. Panda Po Barış Vadisinde yaşayan ve burada babasının noodle dükkanında garson olarak çalışan, ancak kung fu hastası bir gençtir. Engerek, çekirge, turna, maymun ve kaplandan oluşan "Efsane Beşli"nin en büyük hayranıdır. Şişman, sakar ve sevimli panda Po, aslında ilgili duyduğu kungu fu için doğru kişi değildir. Bir takım tesadüfler sonrasında, çok eski kehanetlerde adı geçen efsanevi Ejderha Savaşçı olduğuna inanılan Po, usta Shifu'nın eğitiminde Efsane Beşliye katılır. Eğitimler sürerken usta Shifu'nun eski öğrencisi olan Tai Lung, kapatıldığı hapishaneden kaçar ve hak ettiğini düşündüğü unvanı almak için tüm Barış Vadisine savaş açar. Artık Po'nun cesareti ile tüm halkını koruması gerekecektir.
Filmi ilk izlediğimde, nedendir bilmem, hikaye olarak Star Wars serisi aklıma gelmiştir. Gerçekten de Master Yoda'yı andıran usta Shifu'nun varlığı, eğitimler sonrasında kehanetlerin işaret ettiği kahraman olması beklenirken, karanlık tarafı tercih eden kötü karakter Tai Lung'un Darth Vader ile olan benzerliği ile Kung Fu Panda, Star Wars serisini andırmaktadır.

Diğer taraftan filmin, sağlam bir hikaye temeli üzerine kurulduğunu söyleyebilirim. Aksiyonun ve eğlencenin iyi harmanlandığı hikayesi ile benzerleri filmlerden bir kaç adım öne çıkmaktadır. Ana hikayede Po'nun kişisel gelişimi anlatılırken biz insanlara azim ve çalışma ile her şeyin başarılabileceği dersi veriliyor. Bu ana hikayeye ilaveten usta Shifu ile eski öğrencisi Tai Lung arasındaki ilişki, güçlü bir yan hikaye olarak filmin başarısını bir kaç adım ileri taşıyor.

Sağlam bir hikayeye sahip olsa da Kung Fu Panda filminin başarısının sırrı, yaratmış olduğu karakterlerde yatmaktadır. Efsane Beşli, Shufi, Tai Lung ve tabiki de Po. Her bir karakterin oluşturulmasındaki itinalı çalışma, gerçekten de bu filmin sevilmesinin başlıca nedenidir.

Sonuç olarak Kung Fu Panda efsanesinin ilk filmini bu zamana kadar hala izlemediyseniz, en kısa zamanda ailecek oturup izlemenizi tavsiye ederim.

Kung Fu Panda (2008) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder