Kung Fu Panda 2 [2011]


Pandamania efsanesinin ikinci filmi karşınızda, mutlaka izlemelisiniz...

                                                                                   
2008 yılında vizyona giren ilk filmin ardından siz de benim gibi pandamania hastalığına yakalandıysanız, ikinci Kung Fu Panda filmi bu hastalığınıza çare olacaktır. Zira ilk film gerek senaryosuyla gerekse de yaratmış olduğu karakterleri ile tüm Dünyada hatırı sayılır bir hayran kitlesinin oluşmasına neden olmuştur.

İlk filmin sonunda kahramanımız Po'nun Ejderha Savaşçıya dönüşmesini ve Tai Lung tehlikesini Korkusuz Beşli ile birlikte bertaraf etmiş ve Barış Vadisinin koruyuculuğunu üstlenmiş halde bırakmıştır. İkinci film ile birlikte hikaye kaldığı yerden devam ediyor.

İkinci filmin konusundan kısaca bahsetmek gerekirse; Tai Lung tehlikesi atlatıldıktan sonra Po ve arkadaşları Barış Vadisinde huzur içinde yaşamaktadırlar. Ancak Po'nun aklını kurcalayan başkaca bir soru vardır: Kim olduğu ve nereden geldiği ? Kaz olan babası Ping'in kendisini evlatlık aldığının farkına varan Po, geçmişini aramaya başlamaktadır. İç huzurunu sağlamak için Po'nun bu sorularına cevaplar bulması gerekmektedir. Po, böyle barışçıl bir ortamda iç huzuru ararken ateş kusan metal silahları ile tüm Çin'i ele geçirmeye çalışan ve sonrasında Kung Fu'yu yok etmek isteyen Lord Shed tehlikesi başgösterecektir. Panda Po ve arkadaşları Lord Shed'e karşı yeniden birbirlerine güvenmek zorunda kalacaklardır.

Büyük hayran kitlelerinin oluşmasına sebep olmuş bir filmin devamını çekiyorsanız bazı zorluklarla karşı karşıyasınızdır. Zira ilk filmin başarısını korumalı ve bu başarıyı bir kaç adım ileri götürmeniz gerekmektedir. Kung Fu Panda 2 filmi de tıpkı yukarıda bahsetmiş olduğum bir devam filmi. Zira ikinci filmin çok daha derinlemesine bir konuya sahip olduğunu, Po'nun geçmişini ve kim olduğunu anlatan sahnelerin çok duygusal olduğunu belirtmeliyim. Diğer taraftan bu ikinci filmin daha yoğun aksiyon içerdiğini ve daha karanlık bir dünya tasvir ettiğini de belirtmeliyim. Ancak yine Po'nun sevimliliği ve bilgisayar oyunu tadındaki dövüş sahneleri filme apayrı bir renk ve heyecan katmaktadır. Kung Fu Panda 2 filminin ilk filme kıyasla eleştirilecek tek yanı belki de komedi unsurunun daha geri planda bırakılması olabilir. İlk filmin daha eğlenceli bir yapıya sahip olduğu fikrine ben de katılıyorum.

Filmin bir diğer artısı da Jack Black, Dustin Hoffman, Gary Oldman, Angelina Jolie, Jackie Chan, Seth Rogen ve Lucy Liu gibi birbirinden ünlü isimlerden oluşan seslendirmek kadrosudur.

Sonuç olarak siz de benim gibi bir pandamanian iseniz bu filmi de mutlaka izlemelisiniz.

Kung Fu Panda 2 (2011) on IMDb

Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder