Kocan Kadar Konuş [2015]


Müjdeler olsun! Bizim de kendimize has, yüzde yüz Türk Kızı Efsun'umuz var
                                                                                        
Şebnem Burcuoğlu'nun harika şekilde kaleme aldığı ve okunma rekorları kıran Kocan Kadar Konuş, aynı hızla ve güzellikle filme alınmış, vizyonda da hayli iyi bir izlenme sayısına ulaşmıştır. Yakışır. Zira son derece başarılı bir uyarlama olmuş. 

Efsun (Ezgi Mola) 30 yaşına gelmiş, işinde gücünde, içi dışı bir, kitap okumaktan acayip zevk alan ve pek çok erkeğin hoşuna gitmez şekilde zeki ve sivri dilli bir kızdır. Aslında kendisi bu halinden son derece memnunken hayatının kadınlarının (anneanne, anne, kız kardeşler, kuzenler) baskıları nedeniyle kendini koca aramak zorunda hissetmeye başlar. 14 yıl sonra karşılaştığı Sinan'ı (Murat Yıldırım) tekrar kaybetmek istememesi de onların bildiği yolda ilerlemesine neden olur. Ama acaba Sinan bu yeni Efsun'u sevebilecek midir?

Sevebilecek midir, diyorum. Çünkü Efsun'un dışı başka davranmakta iken içi bambaşkadır. İçin için Sinan'ın aşkı ile yanarken, dıştan trip atan, surat yapan, kapris abidesi, samimiyetten uzak bir tavır sergilemeye başlamıştır. Güncel dönem kızlarının evlenmek ve koca bulmak (hem yakışıklı, hem iyi iş sahibi, hem zengin, hem hem hem..) üzerine ne kadar kafa yorduğu (ya da yordurulduğu) komik bir şekilde ele alınmış. Dediğim gibi gayet de güzel olmuş. 

Kitapta Efsun'un kafa sesi ve hayallari, filmde masalsı şekilde anlatılmış. Bu bakımdan Efsun'un rüyaları biraz çocuksu gibi görünse de, genel anlamda bütünlüğe çok zarar vermemiş. 

Sebahattin Ali'li sahnelerden çok hoşlandım. Kürk Mantolu Madonna'nın yazarını zaman zaman Efsun'un yanında ve ona akıl verirken buluyoruz. Verdiği akıllar da gayet mantıklı ve yerinde. Ama ah bir anlayan olsa. 

Anneanne Peyker hanım rolünde Nevra Serezli, anne Gönül rolünde Gülenay Kalkan, baba Oktay rolünde İsmail İncekara, teyze Nur rolünde Ebru Cündübeyoğlu, kız kardeşler, kuzenler.. hepsi hepsi süper şekilde rollerine yakışmışlar. Zira kitabı okurken kafamda çizdiğim tiplere çok uymuşlar. Aynı zamanda kitabın yazarı Şebnem Burcuoğlu da filme Sinem karakteri ile konuk olmuş. Oyunculuğu da gayet iyi kotarmış diye düşünüyorum. Yani oyuncu kadrosunu oluşturanlar gayet başarılı bir çalışma gerçekleştirmişler. 

Film romantik komedi. Komedi unsurunun bu kadar yoğun olduğu filmde, elbette bazı sahneler diğerlerinden daha komik, daha akılda kalıcı. Ancak çok spolier vermeden şu kadarını söyleyebilirim ki, benim en eğlendiğim sahneler; soğan kokulu öpüşme sırasında kafaya yenen terlik, Sinan'ın eski sevgilisi ile tanışma sahnesi, Beşiktaş maçı tezahürat sahnesi, Mehmet Lütfi'nin kapı önü elektrik kesişi sahneleri, Efsun'un gece kulübündeki düşüş sahneleri, vs vs

"Kocan Kadar Konuş" kitabının ikincisi "Kocan Kadar Konuş: Diriliş" de yayımlandı. Devam kitap gayet başarılı ve en az birincisi kadar satış rekorları kıracağına eminim. Böylece devam filmini merak edenler için en azından senaryoyu önceden okuma fırsatı olur diye düşünüyorum. Zira filmin devamı için kollar sıvanmış durumda.

Vizyon Tarihi       : 20 Mart 2015
Yönetmen             : Kıvanç Baruönü
Oyuncular             : Ezgi Mola, Murat Yıldırım, Nevra Serezli, Ebru Cündübeyoğlu
Süre                       : 108 Dakika
IMDb Puanı          : 7,1
Mazlum Puanı       : 8
Tür                         : Romantik, Komedi


Google Plus'ta Paylaş

Mehmet Nar

Bu site dizi ve filmlerle ilgili rehber olma amacıyla bir grup amatör tarafından güncellenmektedir.
    Blogger YORUMLARI
    Facebook YORUMLARI

0 yorum :

Yorum Gönder